Klein Frankrijk: Ti Bisou Crêpes Boutique in Haarlem

Ze zit in het leukste straatje van Haarlem en maakt de lekkerste galettes en crêpes van Noord-Holland: Carole van Ti Bisou Crêpes Boutique. In het leuke gezellige straatje is een terras gemaakt waar je de galettes en crêpes kunt verorberen samen met een lekker kop biologische koffie of glas thee.

Je moet het straatje, de Korte Houtstraat 4, weten te vinden maar ondertussen weet menig Haarlemmer en ook toerist de kleine maar fijne crêperie te vinden ook omdat ze niet alleen heerlijkheden verkopen als galettes van boekweit en crêpes maar ook allerlei andere lekkernijen uit La Douce France.

De Bretonse Carole liep al jaren met het idee rond om iets van een crêperie te beginnen en toen de kans zich aandiende dacht ze nu of nooit. Met hulp van vrienden, familie en kennissen knapte ze de ‘boutique’ op et voila nu staat er een heerlijke plek die je doet wanen in Parijs met de marmeren tafeltjes en Franse muziek op de achtergrond.

Naast de galettes, crêpes en heerlijke Bretonse en Normandische producten die Ti Bisou verkoopt, geeft Carole ook workshops galettes en crêpes bakken en kan je op aanvraag een private dining aanvragen. Rond de feestdagen zijn er variaties op de galettes en crêpes te vinden op de kaart.

Dan kan je ze bijvoorbeeld krijgen met stoofperen of pompoen. Om de variatie er in te houden is er elke dag een nieuwe galette du jour, gemaakt van boekweitmeel uiteraard. Neem ook gerust je kids of klein-kids mee naar de crêperie want die kunnen zich heerlijk vermaken na het eten van een crêpe met de speciale kleurplaat die Carole heeft laten maken.

Aankomende 25 november 2021 geeft Carole een speciale avond op het gebied van Cider. Je krijgt dan alles te horen over het productieproces van Cider en uiteraard krijg je dan ook iets te proeven. Wil je daar bij zijn, geef je dan op via de website van Ti Bisou

De Ti Bisou Crêpes Boutique is open van woensdag t/m zaterdag van 08:30 tot 18:00 en zondag van 09:30 tot 17:00.

De foto’s zijn van Carole zelf, Ti Bisou Carole, Ulrike Grafberger en Copyrights StudioKoning.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: