De verkoop van de Eiffeltoren (5 Franse boekentitels)

Wat de ‘ziel van Frankrijk’ precies inhoudt is moeilijk te omschrijven. Maar iedereen heeft er wel een gevoel bij en zal een ander aspect van dit prachtige en veelzijdige land benoemen. Het hangt natuurlijk af van welke kant je het land beschouwd. Op frankrijkboeken.nl vind je boeken waarin je altijd wel iets van de ziel Frankrijk terug vindt. Dirk Velghe beperkt zich tot Parijs. In De ‘ziel van Parijs’ beschrijft hij de stad, in het hart van Frankrijk, aan de hand van prachtige historische verhalen. Kleurrijke personages en gebeurtenissen brengen de geschiedenis van de lichtstad tot leven. Tip: neem het boek mee op je volgende trip naar Parijs!. En, o ja, de verkoop van de Eiffeltoren is niet doorgegaan maar het scheelde niet veel…

De bijzondere levens van Violette
De bijzondere levens van Violette van Valérie Perrin is een intiem, hartverscheurend en teder verhaal over een dappere vrouw die ondanks alles nog in de liefde en het leven gelooft.Franse charme, een prachtig gelaagd verhaal en bijzondere personages: De bijzondere levens van Violette van bestsellerfenomeen Valérie Perrin is een boek om onmiddellijk verliefd op te worden. Voor de fans van ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ en ‘Chocolat’.
De bijzondere levens van Violette, Valerie Perrin – Roman Regio: Frankrijk – Prijs: € 20,99

De ziel van Parijs
Maak je op voor een persoonlijke ontmoeting met inquisiteurs en filles à la cuisse légère, impressionisten en kunstdieven, oplichters en bankiers, gifmengsters en chirurgijnen, collaborateurs en Résistants, kubisten en anarchisten, schildersmodellen en conservatrices, terroristen en duellisten, hugenoten en katholieken, misdadigers en beulen. In hoogst intrigerende en vaak vergeten geschiedenissen zoals ‘De zaak Chanel-Wertheimer’, ‘De gele trui van Lenin’ en ‘De verkoop van de Eiffeltoren’ komen honderden Parijse zielen weer tot leven achter de gevels, in passages of stegen, op pleinen en langs de avenues en de boulevards van de Lichtstad. In De ziel van Parijs proeft de lezer de eigenzinnige oogst van iemand die, na vele seizoenen in zijn lievelingsstad, nog steeds verrukt is door haar vruchten. De ziel van Parijs, Dirk Velghe – HistorieRegio: Parijs – Prijs: € 39,95

Keukenhelden – Franse taartjes, klein en groot
De lekkerste klassiekers uit de patisserie en boulangerie. Na het succes van Meike Schalings kleine taartjes van Petit gâteau gaat het nieuwste deel b over de echte originele Franse versies: alle heerlijkheden die je bij de Franse bakker vindt, zoals de croissant, pain au chocolat, chausson de pommes, brioche, eclair, Tropézienne, beignet en meer. Volop nieuwe bakinspiratie dus, met een flinke snuf Frankrijk, van Petit gâteau, de leukste patisserie van Amsterdam. Keukenhelden – Franse taartjes, klein en groot, Meike Schaling – KookboekRegio: Frankrijk – Prijs: 18,50

De hertenman
Internationale bestseller – In De hertenman vertelt Geoffroy Delorme zijn fascinerende natuurverhaal over 7 jaar overleven in de wilde natuur en zijn liefde voor de herten.Op zijn negentiende besluit Geoffroy Delorme het gewone leven achter zich te laten en zeven jaar door te brengen in een Normandisch bos. Alleen, zonder tent, beschutting of zelfs maar een slaapzak of deken. Na een tijdje wordt hij geaccepteerd door een familie wilde herten en ontstaat er een innige band tussen hem en Spies, een van de dieren. In De hertenman lees je over zijn unieke ervaringen en wat het inhoudt te overleven in de natuur. Omlijst met intieme, zelfgemaakte natuurfoto’s toont Geoffroy ons de oeroude zoektocht om opnieuw verbinding te maken met de natuurlijke wereld.Met een recensie van Bettina Grissen.
De hertenman, Geoffroy Delorme – RomanRegio: Normandie – Prijs: 12,50

Bruno, chef de police 3 – De zwarte diamant
De Franse Périgord is de bakermat van de zwarte truffel, en voor vijfduizend euro per kilo is deze perfecte ‘zwarte diamant’ een kostbare schat. Wanneer blijkt dat de markt voor deze unieke delicatesse wordt vervuild door de import van de goedkopere Chinese truffel, gaat agent Bruno Courrèges op onderzoek uit. De zaak wordt al snel grimmiger wanneer een vriend van Bruno op brute wijze wordt vermoord, als waarschuwing voor anderen, zo lijkt het. Om de moord op te lossen roept Bruno de hulp in van zijn vroegere collega’s van de geheime dienst. Zijn rustige bestaan als dorpsagent is opeens een stuk minder vanzelfsprekend.
Bruno, chef de police 3 – De zwarte diamant, Martin Walker – ThrillerRegio: Dordogne – Prijs: 19,99

Deze boeken top 5 komt van Eric van der Wal, eigenaar van de website frankrijkboeken.nl. Hij zal Van Franse bodem en jullie als lezers met regelmaat attenderen op de mooiste, nieuwe Franse boeken met daarbij een korte recensie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: