Franstalige Canadese film The Voice of love 18 november in de bioscoop

Wie kent niet de film Titanic met de fantastische muziek/songs van Céline Dion? Maar wie weet nog dat Céline ook eens meegedaan heeft aan het Eurovisie Songfestival? Deze feiten en nog veel meer aspecten van het leven van Céline Dion komen voor in de nieuwe Franstalige Canadese film The Voice of love. De twee uur durende film met legendarische muziek en een mooi inzicht in het inspirerende bestaan van deze zangeres is vanaf 18 november te zien in de bioscopen.

The Voice of love is een speelfilm vrij geïnspireerd op het leven van Céline Dion: regisseur en actrice Valérie Lemercier maakte een ode aan het leven en de liefde van de Canadese superster. De film laat met humor en warmte zien hoe het meisje uit Quebec, via het Eurovisie Songfestival, Titanic, Las Vegas en die ene grote liefde, uitgroeit tot de één van de grootste sterren ter wereld.

Aline, de oorspronkelijk naam van Céline Dion, is het veertiende kind in het gezin Dieu. Als haar ouders ontdekken dat de jonge Aline een gouden stem heeft, zet de hele familie zich in om haar talent aan de wereld te laten horen. Maar hoe komt een eenvoudig plattelandsmeisje uit Franstalig Canada verder? Een afspraak met producent Guy-Claude blijkt wat ze beiden nodig hebben. Samen kunnen ze met moed, geduld en liefde de wereld aan. Van lokale TV shows tot mega hits en van onzekere jonge vrouw tot stijlicoon. Lemercier brengt de zangeres op indrukwekkende wijze tot leven.

Eén reactie

  1. Franco-Canadian film; +)
    Céline Dion is very well known in France, and Valérie Lermercier (french director & actress) is a big fan of the artist. Funny small detail, the film in France is called “Aline”, but we will have it here via its Canadian title.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s