Boeken Martin Walker een groot succes

Sinds deze zomer zijn de bestsellers van Martin Walker niet aan te slepen. De boeken spelen zich af in het charmante dorpje Saint Denis in de Dordogne en politiecommissaris Bruno speelt de hoofdrol. Er zijn wereldwijd al meer dan 4 miljoen boeken verkocht. Martin Walker (1947) is schrijver, historicus en politiek journalist. Sinds hij eind jaren negentig met zijn vrouw Julia een oude boerenhoeve in de Dordogne kocht, schrijft hij thrillers met Bruno in de
hoofdrol.

Via Creditsmedia, de uitgever van Leven in Frankrijk, zijn de 3 delen, die nu in Nederland verkrijgbaar zijn, te bestellen:

Deel 1 Bruno Chef de police

Bruno Courrèges mag dan wel commissaris van de politie zijn, eigenlijk heeft hij niet veel te doen in het kleine plaatsje Saint Denis in de Dordogne. Hij heeft een dienstwapen, maar dat draagt hij nooit. Hij heeft het recht mensen te arresteren, maar dat is in zijn loopbaan slechts één keer voorgekomen. Op Bevrijdingsdag wordt de grootvader van een Algerijnse dorpsgenoot dood aangetroffen. Men vermoed een racistisch motief omdat een groep extreem-rechtse jongeren actief is in de buurt. Bruno is echter niet overtuigd en stelt een grondig onderzoek in dat geheimen uit het verleden blootlegt en de verhoudingen binnen het dorp ernstig verstoort.

Deel 2 De vergelding
Het tweede deel in de sfeervolle, internationaal geprezen misdaadserie over Bruno. Op een zomerochtend wordt politiecommissaris Bruno Courrèges ruw gewekt door de sirene op het gemeentehuis van Saint Denis, die de vrijwillige brandweer oproept. Bruno volgt de brandweer naar een grote loods die in lichterlaaie staat en de
omliggende wijngaard in vlammen zet. Korte tijd later wordt het dorp in de Périgord bezocht door een Californische wijnmaker met grootse plannen. Hij wil een enorm wijnhuis in de vallei opzetten, wat een aardige opsteker zou zijn voor de plaatselijke economie. Het plan zaait verdeeldheid onder de bewoners van Saint Denis, waarbij de gemoederen hoog oplopen. Als er een moord wordt gepleegd, neemt de dreiging serieuze vormen aan. Bruno laveert tussen voor- en tegenstanders op zoek naar de dader en probeert te voorkomen dat deze nog grotere misdaden begaat…

Deel 3 De zwarte diamant
Het derde deel in de sfeervolle, internationaal geprezen misdaadserie over Bruno. De Franse Périgord is de bakermat van de zwarte truffel, en met vijfduizend euro per kilo is deze ‘zwarte diamant’ een kostbare schat. Wanneer blijkt dat de markt voor de delicatesse wordt vervuild door de import van de goedkopere Chinese truffel, gaat politiecommissaris Bruno op onderzoek uit. De zaak wordt grimmig wanneer een goede vriend op brute wijze wordt vermoord, als waarschuwing voor anderen. Zijn vriend was niet alleen een truffelexpert, hij was ook een voormalig agent van de inlichtingendienst. Bruno’s speurwerk brengt hem van zonovergoten markten naar schemerige cafés, van chique recepties tot gespannen onderhandelingen – van alle paradijselijke geneugten van de regio tot zijn schimmige onderwereld – en herenigt hem met een verloren liefde.

De boeken zijn te bestellen via https://creditsmedia.nl/shop/ net als de leuke Leven in Frankrijk agenda en de scheurkalender.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: