Breng de feestdagen door met de grootste iconen van de Franse cinema

In de decembermaand kan er heerlijk gekeken worden naar Franse cinema op TV5MONDE. Om te beginnen twee films met de iconen Gérard Depardieu en Catherine Deneuve.

Op Donderdag 2 december om 21:00 is de film Rive droite, rive gauche (Nederlands ondertiteld) te zien met Gérard Depardieu (Paul Sénanques) en Nathalie Baye (Sacha Vernakis) in de hoofdrollen.
Deze film uit 1984 gaat over Guarrigue en Sénanques. Zij zijn oude vrienden en hebben een succesvol advocatenkantoor in Parijs. Een van hun klanten is de meedogenloze zakenman Pervillard. Sénanque is ongelukkig met zijn vrouw en ontmoet Sacha. Voor haar zal hij een politiek schandaal tegen Pervillard provoceren en zichzelf in gevaar brengen…


Donderdag 9 december om 21:00 kan je kijken naar Le bon plaisir (Nederlands ondertiteld)
De tas van Claire, gespeeld door Catherine Deneuve, wordt gestolen. Deze bevat een brief die de huidige President van de republiek tien jaar eerder geschreven heeft. Hij vroeg toen zijn zwangere maîtresse om te aborteren. Claire waarschuwt onmiddellijk de dienst van de president. Dan komt de staatsmachine in beweging. In deze film uit 1983 spelen ook Jean-Louis Trintignant (de president), Michel Serrault (de minister van binnenlandse zaken) en Hippolyte Girardot (Pierre)

Naast deze twee geweldige films is er in december ook een miniserie te zien namelijk ‘Le comte de Monte Cristo’ uit 1954. Een bewerking van de gelijknamige roman van Alexandre Dumas.

Op Donderdag 16 december om 21:00 is deel 1 met de titel Het verraad (La trahison)
Marseille, 1814. Edmond Dantès, een jonge matroos die net is gepromoveerd, staat op het punt om met Mercédès te trouwen. Maar als hij van verraad wordt beschuldigd door vrienden die jaloers op hem zijn, wordt hij veroordeeld en opgesloten in het Château d’If. Hier zal hij achttien lange jaren blijven …

Donderdag 23 december om 21:00 deel 2 met de titel De wraak (La vengeance)
Het is 1832, Edmond Dantès is erin geslaagd te ontsnappen. Hij heeft de schat gevonden waarvan abt Faria voor zijn dood het bestaan onthulde. Onder de naam van Graaf van Monte Cristo wordt hij geadopteerd door de gegoede Parijse burgers, met één enkele drijfveer: wraak nemen op de mannen die hem onterecht hebben laten veroordelen …

Eén reactie

  1. Zo jammer dat KPN TV5 niet meer in het pakket heeft. Ik mis de Franse films erg. Groeten Corrie Jansen

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s