Gemak voor de kerst: handige wijnpakketten met mooie wijnen

De tijd van het voorbereiden voor het kerstdiner is weer aangebroken. Menu’s worden samengesteld, gerechten beoordeeld of ze het menu wel halen en dan komt natuurlijk ook de vraag: welke wijn gaan we daar nou eens bij schenken?

Voor alles is een oplossing, zo ook voor deze vraag want Vinify heeft voor het gemak wijnpakketten samengesteld voor zowel een heerlijk vleesmenu als een mooi vismenu. En bij die geweldig leuke wijnpakketten zit ook nog eens een receptenboekje waar je de nodige inspiratie uit op kan doen. Want wijn en spijs zijn met elkaar verbonden. Een goede wijn die prima past bij een mooi gerecht kan wonderen doen. Het een kan het ander namelijk versterken.

Ik koos voor het wijnpakket voor het vleesmenu. Op het menu staat onder andere een tartaar van kalfsvlees, een runderentrecôte, en een rouleau van kip en Serranoham. Bij deze gerechten zijn de passende wijnen als een Pinot Grigio (Italie), een Rioja (Spanje) en een Saint-Emilion (Frankrijk) samengesteld. Als fervent Bordeaux drinker wilde ik maar al te graag de mooie Château La Croix Montlabert uit de Saint Emilio ruiken en proeven. Want ruiken is een essentieel onderdeel van het proeven van een wijn. Niet veel mensen doen het maar ik raad het je aan. Eerst even, nadat je de wijn in je glas wat hebt laten rondwalsen, ruiken aan de wijn. Wat ruik je? Bosvruchten of tropisch fruit? Vanille of nootmuskaat?

De Château La Croix Montlabert uit de Saint Emilio is mooi van kleur en traant mooi langs het glas. Je ruikt bosvruchten, denk aan bosbessen, wat vanille en nootmuskaat. En je proeft ze ook, al is de afrdronk, de tijd dat je de smaak van de wijn in je mond houdt, matig. Maar na mate de wijn langer open staat wordt ie steeds geuriger en komt de smaak meer los. Een aanrader dus om te doen, de wijn een uur voor dat je hem gaat drinken alvast openen zodat de wijn kan ademen.

Verder zit er in het vleesmenupakket een heerlijke Pinot Grigio die heerlijk fris is van smaak en je proeft een heel klein beetje tropisch fruit of citrus. Lekker licht en zou ook heel goed als aperitief- of borrelwijn kunnen dienen. De derde wijn is een witte Rioja uit Spanje. Deze heb ik nog maar even dicht gelaten maar zal ongetwijfeld hetzelfde niveau hebben als de andere twee. Kortom een geweldig mooi wijnpakket, met zorg samengesteld en ook nog eens voor een prima prijs.

Klik hier voor het vleesmenupakket en klik hier voor het vismenupakket

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s