Franse hotspot: Vers uit de Gers Den Haag

Meestal schrijf ik de blogartikelen zelf, op die over de Frankrijkboeken na dan, maar af en toe zijn er ook, veelal lezers van het blog, die graag iets willen schrijven en publiceren. Zo ook Ronald Bant. Hij had al een tijdje het idee om iets te schrijven over de leuke Franse winkel in Den Haag, Vers uit de Gers. En dat vonden wij natuurlijk heel erg leuk. En nu dan ook nog eens gepubliceerd. Lees hieronder zijn bijdrage.

“Beste lezers even een wel gemeende waarschuwing vooraf:

  • lezen van dit artikel kan een grote aanslag op jouw portemonnee betekenen*

Zoals elke rechtgeaarde francofiel, is het gemis aan (Franse)- producten, zodra wij niet meer in Frankrijk vertoeven, groot te noemen. De eerste periode valt nog wel mee, want we kunnen ons aardig redden met de producten uit Frankrijk die we bij de plaatselijke hypermarché hebben ingeslagen.
Elk vrij gaatje in de kofferbak of caravan is gevuld met blikken, potjes, zakken, flessen die we niet in Nederland kunnen krijgen. Zodra je de auto opent, slaat de indringende lucht van de verse knoflook, dit tot groot ongenoegen van het meereizende gezin, je tegemoet.

Maar dan! Dan is opeens alles op! Geen knoflook meer. Paté is op. De speciale blikjes sardines, ook op! En om nu even op en neer te rijden naar de dichtstbijzijnde hyper in Lille, is voor de meesten van ons toch net even te gek.

Maar nu is er een oplossing. En wel in Nederland. Paté, rilettes de canard, confit de canard, wijnen, diverse soorten honing, snoep, kruiden, knoflookolie-azijn, en knoflook. De heerlijke knoflook violet.

Je ziet ze al hangen, de mooie strengen knoflook, zodra je de Kanaalstraat inrijdt. Een klein geveltje, met Franse uitstraling, waar je meteen trek van krijgt. Het is ogenschijnlijk een klein winkeltje, maar schijn bedriegt. Achter de eerste ruimte is nog een ruimte met nog meer producten, vooral wijnen. De keuze is enorm.

Veelal betrekt en importeert Ton Oosterhout de producten zelf. En dan vooral de duurzame, biologische producten direct van de producteur. Dus eerlijker en verser is bijna niet te krijgen. Uit alles wordt duidelijk dat eten en koken behoorlijke passies zijn voor Ton. En hij praat er dan ook graag over. Het is niet zo dat je even snel iets koopt bij hem. Want bij alles heeft hij wel een verhaal. Om te genieten vond ik het. Naast particuliere verkoop hebben ook al veel restaurants en traiteurs de weg gevonden naar de Kanaalweg 36. Tevens is Ton regelmatig te vinden op markten en braderieën.

Ik zou zeggen, een bezoekje meer dan waard.
De winkel is open op di-wo-vr-za van 10.00 – 18.00 uur | Kanaalweg 36 | Den Haag
info@versuitdegers.nl | versuitdegers.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: