Stel een ‘Frans’ kerstdiner samen met producten van Franse bodem

Misschien heb je al lang besloten wat je gaat eten en is het hele menu al klaar toch kan je daar als dat nog niet zo is een Frans tintje aangeven door het menu aan te vullen met producten van Franse bodem.

Om te beginnen als entree zou ik kiezen voor de heerlijke paté’s van Madame Paté in Amersfoort. De paté de canard is niet te versmaden. Ook erg lekker zijn de rillettes. Ik zou gaan voor de kleine rolletjes, die zijn ideaal voor bij de borrel voor 2 personen. Daarbij zou ik heerlijk Frans stokbrood serveren ingeslagen bij Unebaguettesilvousplait of bij één van de vele Franse bakkers in ons kikkerlandje. Het hoofdgerecht wordt een Boeuf bourguignon met een mooie stevige wijn uit die streek die je kan inslaan bij de Wijnschuur. Daarna kan je een heerlijke kaasplank serveren die je kan laten samenstellen of zelf kan bedenken. Dat doe je natuurlijk bij één van de Franse kaaswinkels. Het dessert kan heel goed in geslaan worden bij een Franse patisserie, daar zijn er ook genoeg van in Nederland. Een heerlijke dessertwijn is bijvoorbeeld een Sauternes. Omdat die nogal aan de prijs zijn kan je ook kiezen voor de Saussignac Vendange d’Autrefois van 2018. Dat wijn en spijs elkaar kunnen versterken kan je lezen in het artikel over mijn bezoek aan de kaas en wijnproeverij op de Franse ambassade in Den Haag.

En verder hebben we natuurlijk nog de nodige leuke Franse hotspots, traiteurs en epicerieën waar je allerlei Franse heerlijkheden kunt inslaan en je niet eens zelf hoeft te koken, hoe makkelijk is dat. Hier thuis gaan we in ieder geval voor de Steak tartaar a la Van Baerle Amsterdam.

Hieronder een fijn lijstje van Franse hotspots, traiteurs en epicerieën:

La cuisine de mamie Leiden
Epicerie Jean et Marie Amsterdam
De Fransoos in Leiden
La Station Service Haarlem
Le Gone Den Haag

Lalaloes Kampen

Bestellen kan onder andere via Belle-Etoile, Pépite

Veel succes met de voorbereidingen, de voorpret en misschien wel het voorkoken en -proeven. Alvast fijne feestdagen en een gezond 2022.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s