Oproep de Franse beleving online

Er gaat natuurlijk niks boven om in La Douce France zelf te zijn en daar heerlijk op een terras aan een boulevard een glas Pastis of witte wijn te drinken. De Franse beleving die voel je, ruik je en ervaar je daar, daar kan niks tegenop.

Toch proberen veel mensen dat gevoel naar Nederland te halen dat blijkt wel uit de vele Franse restaurants, bistro’s en brasserie’s. Of uit de nodige webshops met allerlei Franse delicatessen. En zo is er nog veel meer zoals Franse chanson-avonden door het hele land, Franse (kook)boeken, Franse films, Franse events, Franse wijnproeverijen en Franse kunstenaars die exposeren in ons kikkerlandje. Van Franse bodem probeert dat allemaal bij elkaar te brengen op dit blog en dat hopen we nog lang te doen. Nu merk ik wel, nu we in deze moeilijke coronatijd zitten, dat er steeds meer online gebeurt want ja fysiek kunnen we elkaar niet ontmoeten.

Webshops zijn natuurlijk al online, maar je kan nu ook een Frans concert online beluisteren en kijken, Renault komt met een virtueel museum, Franse restaurants doen aan take away zodat je thuis je eigen Frankrijkie kan beleven, streamingdiensten leveren steeds meer Franse films, wijnproeverijen en cursussen zijn er ook online en zo zullen er nog veel meer Franse online activiteiten zijn. Daar wil ik graag achter komen. Mijn vraag is eigenlijk of de oproep is, zijn er nu Franse ‘activiteiten’ online die ik kan delen met mijn bezoekers? Zo ja, mail mij dan op vanfransebodem@gmail.com en we gaan kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zo komen we deze nare, bizarre tijd samen door met een vleugje Frankrijk in ons midden.

2 reacties op “Oproep de Franse beleving online”

  1. Uiteraard kun je in deze lockdown ook lekker de app-wandeling J’aimsterdam gaan doen, langs allerlei plekken in Amsterdam die iets maken hebben met Frankrijk of beroemde Fransen. Kunst, geschiedenis, architectuur, literatuur, enz. enz.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: