Internationale Vrouwendag groots ‘gevierd’ bij TV5MONDE

8 maart is het Internationale Vrouwendag, een dag om bij stil te staan. TV5MONDE heeft daarom een speciale programmering samengesteld.

DOCU: Les visages de la victoire (Nederlands ondertiteld)
Zondag 6 maart om 21:00
Ze heten Chérifa, Aziza, Jimiaa… Vrouwen die bijna nooit aan het woord komen. Ze kwamen in de herstelperiode na de oorlog in Frankrijk aan vanuit Noord-Afrika en moesten hun jeugddromen laten varen om een echtgenoot te volgen die ze in de meeste gevallen niet zelf gekozen hadden. In deze film vertellen ze over hun emancipatiestrijd.
Regie: Lyèce Boukhitine (Frankrijk, 2019)

DOCU: Madame le général (Nederlands ondertiteld)
Maandag 7 maart om 12:30
De vliegtuig- en helikopterpiloot, parachutist en chirurg Valérie André heeft de grenzen van het mogelijke verlegd door de eerste vrouwelijke generaal van het Franse leger te worden. Mevrouw de generaal heeft zich uit de actieve strijd teruggetrokken om een laatste strijd te leveren, die van de integratie van vrouwen in de krijgsmacht.
Regie: Jean-Pierre C. Brouat (Frankrijk, 2021)

DOCU: Les femmes préfèrent en rire (Nederlands ondertiteld)
Dinsdag 8 maart om 12:30
Heeft het feminisme de lach nodig om zich te verspreiden? Dat denkt een nieuwe generatie vrouwelijke humoristen. Deze pakkende, vrijpostige vrouwen met een scherpe blik zetten hun massabespottingswapens in om een nieuwe wind te laten waaien door de wereld van de one-woman-show, die niets en niemand spaart.
Regie: Marie Mandy (Frankrijk, 2021)

DOCU: De la cuisine au parlement (Nederlands ondertiteld)
Dinsdag 8 maart om 18:40
Een korte geschiedenis van vrouwen in de politiek in het Zwitserland van de 20e en 21e eeuw. De vaak kronkelige route die Zwitserse vrouwen aflegden om aan de keuken te ontsnappen, verhult soms andere gevechten die ze tijdens hun mars naar gelijkheid hebben gewonnen: sociale zekerheidsdekking voor zwangerschap, huwelijksrecht, abortus, gelijke lonen…
Regie: Stéphane Goël (Zwitserland, 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s