Franse film L’ÉVÉNEMENT te zien in Groningen (met nagesprek)

Dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag en om daar bij stil te staan presenteert Forum Groningen in samenwerking met het Internationaal Filmfestival Assen (IFA) de film ‘L’événement’.

De film is gebaseerd op de autobiografische roman van Annie Ernaux en speelt zich af in het Frankrijk van 1963, toen abortus nog strafbaar was. Ongehuwd een kind krijgen betekent voor hoofdpersoon Anne een gedwongen einde van haar studie literatuur, een streep door haar toekomstdromen. Als vrienden en dokters geen (echte) hulp kunnen of willen bieden, soms uit angst zelf te worden veroordeeld, begeeft Anne zich uiteindelijk in het illegale circuit.

Opmerkelijk aan de film is onder meer dat de tijdsprong naar het verleden de kijker eerst nauwelijks opvalt. Regisseur Audery Diwan koos doelbewust niet voor een typische historisch dramatische stijl of aankleding. Een film die je ‘in de huid plaatst’ van een ongewenst zwanger geraakte jonge vrouw. Zo omschreef Diwan het idee voor L’événement: ‘Laten we niet kijken naar Anne, laten we haar zijn’.
Na afloop van de film is er een nagesprek onder leiding van Lotje IJzermans, programmamaker, scenarist en oprichter van VPRO’s Nooit Meer Slapen.

De film L’événement met nagesprek
Dinsdag 8 maart, 19.00 – 21.15 uur
Tickets: € 11,- (normaal)
Forum Groningen | Nieuwe Markt 1 | Groningen
Voor meer info: www.forum.nl en http://www.filmfestivalassen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s