Genoeg Franse films tijdens Internationaal Filmfestival Assen

Van 11 maart tot en met 13 maart presenteert het Internationale Filmfestival Assen een aantal mooie Franse filmtitels.

Veel films spelen zich af tegen de achtergrond van het Franse landschap of het drukke stadsleven in bijvoorbeeld Parijs. Een prachtige bron van inspiratie voor menig filmmaker.

De filmkeuze tijdens het Internationale Filmfestival in Assen is groot, hieronder een paar titels uitgelicht die een Franse basis hebben:

A Tale of Love and Desire | 12 MAART 2022 | 18:30 UUR en 13 MAART 2022 | 16:15 UUR

De 18-jarige student Ahmed wordt straalverliefd op de Tunesische Farah, die net naar Parijs is verhuisd. Dankzij Farah, en de sensuele en erotische Arabische literatuur waar ze college over krijgen, ontdekt Ahmed zijn eigen seksualiteit, zijn kwetsbaarheid en de liefde.

La Place d’Une Autre | 12 MAART | 11:00 UUR en 13 MAART | 19:00 UUR

Parijs, 1914. Verpleegster Nélie neemt de identiteit aan van een pas gestorven jonge vrouw. Op zoek naar een manier om haar armoedig bestaan te ontlopen, gaat de jonge Nélie aan de slag als verpleegster in de frontlinies van de net begonnen Eerste Wereldoorlog. Als het veldhospitaal wordt beschoten, sterft voor haar ogen de Zwitserse jonge vrouw die Nélie had opgevangen. Deze Rose was op weg naar een welgestelde kennis van haar ouders, die ze zelf nog nooit had ontmoet. Nélie grijpt deze vluchtkans aan en besluit haar plaats in te nemen. Ze wordt warm onthaald op het landgoed van Madame de Lengwil, die ‘Rose’ onder haar hoede neemt als gezelschapsdame. De vrouwen groeien naar elkaar toe, waardoor Nélies leugen steeds zwaarder op haar geweten drukt.

Petite Maman | 13 MAART 2022 | 16:15 UUR

Na het overlijden van haar oma verkent de achtjarige Nelly het huis en de omgeving waar haar moeder opgroeide. In het bos ontmoet ze een ander jong meisje, waardoor Nelly begint te begrijpen wie haar moeder is.

Voor meer info en tickets zie de website van het Internationaal Filmfestival Assen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s