5 mooie Franse zomerse boekentips

Ze zat bij het verzet, overleefde Ravensbrück en groeide uit tot de muze van het iconische modehuis, Catherine Dior. Voor het boek ‘Miss Dior’ kreeg Justine Picardie volledige medewerking van de familie Dior. Ze laat zien dat Christian zonder Catherine waarschijnlijk nooit zo succesvol was geworden: haar lijdensweg inspireerde hem tot de New Look die hem wereldberoemd zou maken. En haar liefde voor het kweken van rozen bracht hem op het spoor van zijn grootste parfum, dat hij naar haar vernoemde.
Wie Frankrijk zegt heeft het al snel over de verfijnde manier van leven. De nuances, de finesses. Caspar Visser ’t Hoofd deelt in de verhalenbundel ‘Frankrijk in 50 nuances’ zijn eigen beleving van deze intense manier van leven.

Miss Dior
Terwijl ze onderzoek doet naar de bekende ontwerper Christian Dior ontdekt de journaliste Justine Picardie het heldhaftige verleden van zijn onbekende zus, Catherine. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, als de nazivlaggen wapperen aan de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe, gaat Catherine bij het verzet. Totdat ze wordt opgepakt door de Gestapo, gevangengezet, wekenlang gemarteld en daarna gedeporteerd naar Ravensbrück. Ondertussen doet haar bezorgde broer verwoede pogingen om haar te vinden. ‘Miss Dior is zoveel meer dan een biografie. Justine Picardie beschrijft hoe uit de verschrikkelijkste gebeurtenissen schoonheid voort kan komen.’ Daily Telegraph Miss Dior, Justine Picardie – Roman Regio: Frankrijk, Parijs – Prijs: 29,99

Vrije Vogels
In Vrije vogels genieten idealist Abel en zijn doortastende vrouw Angela van het heerlijke leven op hun Zuid-Franse wijndomein. Maar dan komt de leider van een Brabantse motorbende verhaal halen en wordt alles op zijn kop gezet. Abel en de bendeleider vertrekken per Harley Davidson op een roadtrip door het ruige Pyreneese berglandschap… Vrije vogels is Ilja Gorts vervolg op Bed en Breakfast en Godendrank, maar ook heel goed zonder voorkennis te lezen. Een zomerboek met Franse avonturen, spanning en veel humor dat heerlijk wegleest. Alvast Santé!Vrije Vogels, Ilja Gort – Roman Regio: Parijs – Prijs: € 16,99

Madame le Commissaire en de dood van de politiechef
Madame le Commissaire is terug in dit derde deel! Inspecteur Bonnet heeft een nieuwe zaak en het duurt niet lang voordat de georganiseerde misdaad aan de Côte d’Azur wordt blootgelegd. Isabelle Bonnet, gerespecteerd voormalig leidinggevende van een geheime dienst in Parijs, keerde terug naar de sfeervolle Provence om te herstellen van traumatische ervaringen. Rust is er echter niet bij wanneer er wederom een beroep wordt gedaan op haar uitzonderlijke expertise. Bij de vermeende zelfmoord van een hoge politiebeambte uit havenstad Toulon komt de charmante inspecteur verschillende tegenstrijdigheden op het spoor.Madame le Commissaire en de dood van de politiechef, Pierre Martin – ThrillerRegio: Parijs – Prijs: € 20,99

Frankrijk in 50 nuances
Frankrijk is en blijft een fascinerend land. Caspar Visser ‘t Hooft schrijft daar met regelmaat over. Dit is reeds zijn derde bundel met meeslepende columns.
Ondanks de grote verscheidenheid, die in talloze nuances tot uitdrukking komt, zijn er veel dingen die de Fransen met elkaar gemeen hebben en die anderen merkwaardig toeschijnen. Waar deze nuances uit bestaan? Uit de verschillende landschappen waar Frankrijk zo rijk aan is. De Pyreneeën zijn de Alpen niet, de Vogezen zijn totaal anders dan de Provence. En wat is fijner dan op de bonnefooi door het heuvelige midden-Frankrijk te toeren? Waar de nuances nog meer op slaan? Op gewoonten, politieke opvattingen, historische overleveringen en – niet te vergeten – de gastronomie en de wijn.
Frankrijk in 50 nuances, Caspar Visser ’t Hooft – Verhalenbundel Regio: Frankrijk – Prijs: 17,50

Het kersenspoor
Een aangrijpende historische roman over een reddingsmissie op het Franse platteland tijdens de Tweede Wereldoorlog.
In ‘Het kersenspoor’ van Sarah Steele redt een dappere schooljuf tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven van talloze Joodse kinderen. De kersenboomgaard waar zij woont vormt het middelpunt van wat de ‘kersenroute’ genoemd wordt. Via deze route worden de kinderen naar het niet-bezette deel van Frankrijk gesmokkeld. Maar de missie wordt steeds gevaarlijker…Het kersenspoor, Sarah Steele – Roman Regio: Zuid-Frankrijk – Prijs: 21,99

Deze boeken top 5 komt van Eric van der Wal, eigenaar van de website frankrijkboeken.nl. Hij zal Van Franse bodem en jullie als lezers met regelmaat attenderen op de mooiste, nieuwe Franse boeken met daarbij een korte recensie.https://www.frankrijkboeken.nl/franse-boeken/frankrijk-in-50-nuances/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: