Franse film LES AMOURS D’ANAïS vanaf 16 juni in bioscoop

De Franse romantische komedie LES AMOURS D’ANAÏS, het speelfilmdebuut van regisseur Charline Bourgeois-Tacquet, is vanaf 16 juni in de Nederlandse bioscoop te zien. De film schetst een portret van een jonge levenslustige vrouw die van het leven houdt, maar worstelt met haar dertigers dilemma en relaties die geen stand houden. Ze staat op een kruispunt in haar hectische leven en ze vindt het lastig om keuzes te maken. Met hoofdrollen voor Valeria Bruni-Tedeschi (Émilie), Denis Podalydès (Daniel) en Anaïs Demoustier. Charline Bourgeois-Tacquet regisseerde Anaïs Demoustier eerder en met haar in gedachten wilde ze deze film maken. LES AMOURS D’ANAÏS ging in première in Cannes (Semaine de la Critique).

Anaïs is een energieke, rusteloze jonge vrouw van 30. Ze staat zorgeloos in het leven, maar soms is ze ook bang om nooit iets te bereiken. Ze werkt in Parijs aan haar proefschrift, is altijd blut en ze weet eigenlijk niet wat ze met relaties aan moet. Dan ontmoet ze Daniel, een uitgever met de leeftijd van haar vader, die meteen op haar valt en ze krijgen iets. Als Anaïs een boek leest van de hand van zijn vrouw Émilie voelt ze onmiddellijk veel verwantschap met haar en stelt ze alles in het werk om met haar samen te zijn.

★★★★★ Voici | ★★★★ ELLE | ★★★★ Le Figaro | ★★★★ Le Parisien | ★★★★ Les Inrockuptibles | ★★★★ Femme Actuelle | ★★★★ Télérama | ★★★★ Les Echos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s