Frans Chanson Festival in de Roode Bioscoop in Amsterdam op 1, 2 en 3 juli

Frans Chanson Festival
Mede door het TV-programma Chansons! met Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps beleeft het Franse chanson in Nederland een nieuwe jeugd. Zo is er begin juli een heus Frans chanson festival in Amsterdam.

Op 1 juli is er Le Cinéma Rouge Chante
Lekker meezingen met de mooiste Franse chansons onder leiding van zangeres Britta Maria en pianist/zanger Maurits Fondse.

2 juli zingt Britta Maria Aznavour mon Amour
Een ode aan Shahnour Varinag Aznavourian beter bekend als Charles Aznavour, zijn leven en zijn muziek met zangeres Britta Maria, Maurits Fondse piano/zang, Oleg Fateev accordeon en Simone Sou percussie/drums.

foto: Claudia Otten

En 3 juli is er het duoconcert met zanger Philippe Elan en pianist Gregor Bak
Ze nemen u deze middag mee op reis door de wereld van de mooiste Franse chansons van Brel tot Piaf en van Aznavour tot Bécaud.

Zangeres Britta Maria en pianist Maurits Fondse brengen al vele jaren, samen met accordeon-virtuoos Oleg Fateev het chanson naar de theaters met programma’s als Aznavour Mon Amour, Serge Gainsbourg Forever en Chansons van Schoonheid en Troost.

Philippe Elan en Gregor Bak kennen elkaar sinds 1992, toen Philippe te gast was in het TV muziekprogramma C-Majeur, dat Gregor presenteerde. Later zouden hun paden elkaar geregeld kruisen en sinds 2021 werken ze veelvuldig samen in een heerlijk, Frans liedjesprogramma. Bekend en minder bekend repertoire, met liefde en passie uitgevoerd door deze twee energieke muzikale vrienden! Bienvenue (bij een bak Elan)

Kaarten en info: https://www.roodebioscoop.nl/frans-chanson-festival-1-2-en-3-juli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: