Chansonpodcast ‘Enchanté’ met Tess Merlot

Begin juli is er een nieuwe podcastserie én het nieuwe radioprogramma Enchanté! over het Franse lied bij Omroep West van start gegaan. De Haagse zangeres Tess Merlot presenteert.

In de podcastserie staan vooral de verhalen achter de chansons centraal. In het radioprogramma is ook veel Franse muziek te horen. De reeks radiouitzendingen zijn op zondag 3 juli gestart en duren de hele zomer. Enchanté! is te beluisteren tussen 12.00-14.00 uur op Radio West. De podcastserie is vanaf maandag 4 juli te beluisteren via de website en app van Omroep West en via de bekende podcastplatforms.

fotografie Anna Yakovleva

Frans zomergevoel in Enchanté!
Omroep West brengt je in de Franse vakantiesfeer met Enchanté! Zowel de podcastserie als het wekelijkse radioprogramma worden gepresenteerd door de Haagse zangeres Tess Merlot: “Franstalige muziek is populairder dan ooit! Klassiekers als Je ne regrette rien, Nathalie en Les lacs du Connemara zingt iedereen zó mee, maar ik leid je in deze podcastserie en in het radioprogramma ook langs minder bekende chansons én nieuwe muziek van bijvoorbeeld Barbara Pravi, Bénabar en Boulevard des Airs.”

Podcastserie
In de podcastserie bewijst Tess een meeslepende vertelster te zijn, die chansons aan elkaar verbindt door de verhalen erachter uit de doeken te doen. “Muziek krijgt zoveel meer lading als je de verhalen erachter kent”, aldus Tess. De podcast geeft in circa 30 minuten een inkijkje in de persoonlijke en soms dramatische verhalen van de bekende zangers en zangeressen bij de nummers die we kennen.

Enchanté! is te beluisteren via de app en website van Omroep West, maar ook via de grote podcastplatforms (Apple, Google en Spotify). De eerste drie afleveringen staan vanaf 4 juli online, daarna volgt elke twee weken een nieuwe aflevering.

fotografie Anna Yakovleva

Radioprogramma
Het wekelijkse radioprogramma Enchanté staat vooral in het teken van de Franse muziek zelf. Natuurlijk komen in dat programma –dat elke week twee uur duurt—ook de verhalen achter de muziek voorbij, maar de muziek speelt een grotere rol dan in de podcastserie.

Het radioprogramma is elke zondag te beluisteren bij de regionale zender Radio West tussen 12.00-14.00 uur. Online (app en web) is het programma ook live en on-demand terug te luisteren.

Mogelijkheden van ontvangst
De publieke zender Radio West is via de ether in de uitzendregio te ontvangen via 89.3 FM. Daarnaast is de zender te beluisteren via DAB+, via de kabel en online via een livestream en on-demand. Klik hier voor alle mogelijkheden van ontvangst van Radio West.

De podcastserie is te beluisteren via de app en website van Omroep West. Maar natuurlijk ook via de grote podcastplatforms zoals die van Apple, Spotify en Google.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s