Voor in de agenda film ‘Vous n’aurez pas ma haine’

SAVE THE DATE

Het duurt nog even maar deze film is de moeite waard om op te wachten. ‘Vous n’aurez pas ma haine’ is te zien vanaf 10 november in de bioscopen, een ontroerend relaas van een jonge vader die er plotseling alleen voor komt te staan.

Op 13 november 2015 ziet Antoine zijn vrouw Hélène voor de laatste keer. Zij is een van de negentig slachtoffers bij de terroristische aanslag in de Parijse concertzaal Bataclan. Terwijl de wereld geschokt reageert, plaatst de journalist op Facebook een open brief aan de terroristen. ‘Vrijdagavond hebben jullie het leven gestolen van een buitengewoon mens, de liefde van mijn leven, de moeder van mijn zoon, maar mijn haat krijgen jullie niet.’ Het bericht ontroert miljoenen mensen, wordt talloze malen gedeeld op sociale media en belandt op de voorpagina van Le Monde. Maar Antoine wordt ook geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid en beseft hoezeer zijn zeventien maanden oude zoontje Melvil hem nu nodig heeft. Dat is hij Hélène en Melvil verschuldigd.

Antoine Leiris worstelt met het gemis en zijn nieuwe rol als alleenstaande vader. Wat is ouderschap als je er plotseling alleen voor staat? Wat is überhaupt de definitie van een goede vader? En hoe ben je de beste vader voor je zoon als hij geen moeder meer heeft op wie hij terug kan vallen? Door het vinden van antwoorden op dit soort vragen, maakt Leiris ons deelgenoot van een intieme strijd en een eenzaam rouwproces.

Pierre Deladonchamps speelt de hoofdrol in de speelfilm van Kilian Riedhof naar de autobiografische bestseller van Antoine Leuris.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s