Bijzondere Franstalige designers op TV5MONDE

Ter gelegenheid van Paris Fashion Week (26 sept t/m 4 okt) zendt TV5MONDE bijzondere portretten uit van Franstalige designers.

FRANK SORBIER, LE FIL DE L’ÂME (Nederlands ondertiteld)
Woensdag 28 september om 21:00
Frank Sorbier maakte al heen jong kennis met de couturewereld. Hij volgt zijn eigen weg en blijft trouw aan zijn ontwerpeisen. Dit levert hem de erkenning van zijn collega’s op en de onvoorwaardelijke steun van diegenen die overtuigd zijn dat mode een kunstvorm is.

LE MONDE EN FLACON (Nederlands ondertiteld)
Woensdag 28 september om 22:00
Nicolas de Barry is een van de laatste meester-parfumeurs van Frankrijk. Ver van de geurindustrie en de verkoop van flesjes in supermarkten via bombastische marketing, zet hij de traditie van het ambacht voort in zijn atelier, onaflatend op zoek naar de zeldzame essence, het nieuwe boeket, de verborgen geur …

AZZEDINE ALAÏA, UN COUTURIER FRANÇAIS (Nederlands ondertiteld)
Donderdag 29 september om 12:30
Van zijn geboorteland Tunesië tot de wijk Marais in Parijs, waar hij zijn bedrijf en zijn ateliers vestigde, ontdek de uitzonderlijke levensloop van Azzedine Alaïa (1935-2017), de boerenzoon die een groot Frans modeontwerper werd. Een terugblik op zijn leerperiode en zijn triomf, in de jaren 80.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s