Eerste Nederlands kampioenschap Sabreren

Plop plop plop… met Oud en Nieuw plopt er menig kurk van een Champagne fles in de Nederlandse huiskamers meestal gewoon gedaan met de hand maar je kan een kurk van een Champagnefles ook eraf slaan met een sabel….sabreren heet dat. En het leuke en zeer unieke is nu dat er in Nederland van dat sabreren een kampioenschap gehouden gaat worden. Er zijn een aantal voorrondes zoals bijvoorbeeld in Leusden, Bunschoten/Spakenburg en Breda. Meedoen is heel gemakkelijk je meldt je aan, niet kosteloos trouwens, en je behoort tot de deelnemers. De top 3 van ieder evenement worden uitgenodigd om in de finale te participeren, dit jaar op woensdag 21 september 2022 in het wijntheater van Barbara Verbeek (wijn columnist De Telegraaf) en Barend Havenaar op de ‘Gastvrij ROTTERDAM” horecabeurs in de Ahoy, Rotterdam.

Voor dat de wedstrijd begint krijg je goede instructies hoe je moet sabreren. Daarna gaat de jury jouw kunsten jureren naar aanleiding van een aantal criteria. Wie het sabreren het beste heeft gedaan is één de winnaars van de dag en komt in de finale!
Algemene info: Raimond Zuure | 06 54 63 50 43

(tekst loopt door onder de afbeelding)

Voorronde Leusden | Vrijdag 2 september | Restaurant BuitenHuis Leusden (instructie is om 12.30 uur, aanvang wedstrijd 14.00 uur, prijsuitreiking 17.00 uur en aansluitend is er een diner) info: 033 303 00 77 of mail naar info@restaurantbuitenhuis.nl

Voorronde Bunschoten/Spakenburg (deze voorronde vindt plaats op 2 botters in het centrum van Spakenburg) | Zaterdag 10 september | Rest. Spui76 en Hotel-rest. De Mandemaaker (instructie is om 12.30 uur, aanvang wedstrijd 14.00 uur, prijsuitreiking 17.00 uur en aansluitend is er een diner) Aanmelden en info: Rest. Spui76: Denis Nijp – 033 303 52 76, denis@spui76.nl, De Mandemaaker: B.van Eijden – 0332 980 255 / info@demandemaaker.nl

Voorronde Breda | Maandag 12 september | Hotel-Restaurant Ingenhousz, Breda (instructie is om 12.30 uur, aanvang wedstrijd 14.00 uur, prijsuitreiking 17.00 uur en aansluitend is er een diner) Aanmelden en info: Rest. Ingenhousz 076 230 30 30, sales@ingenhouszbreda.nl

Hoofdsponsor van dit event is Gastvrij Rotterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s