Met deze 5 boeken nog even in Franse sferen blijven

Frankrijkboeken.nl

Je vakantie is nog maar net voorbij en je bent alweer volop aan het werk. Vol plannen en energie begin je aan een nieuw jaar. Veel te vroeg om aan de komende herfst te denken. Gaan we niet doen! De vijf boeken in onze maandelijkse reeks boekentips hebben dan ook helemaal niets met de herfst te maken. Gelukkig maar!

Om nog even in Franse sferen te blijven helpen deze vijf boeken, zeker weten! Wat dacht je van het turbulente avontuur van Esther Verhoef en haar man in hun zelfgebouwde camper. Na lezing weet je of een camper iets voor jou is! Of ben je aangeraakt door het Frankrijk virus en droom je van een tweede eigen huis in La Douce France? Lees dan het boek van Liana over haar zoektocht naar haar droomstek. 

Onze Pelgrimstocht op de Franse huizenmarkt
Een waargebeurd verhaal dat zo’n 50 jaar geleden begon en pas anno 2022 echt van start gaat. Liana van de Vendel neemt je graag mee op dit avontuur waarin zij haar Franse droom waarmaakt. Een buitenlands avontuur waar zij jarenlang halsreikend naar uitkeek en dat uiteindelijk uitmondde in een diepzielduikende reis. Mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel werd zij willens en wetens stevig beetgegrepen en uitgewrongen. Een turbulente reis met 5 mislukte kooptransacties, misleiding, hoog oplopende emoties, teleurstellingen, maar de trip getuigt ook van moed en vertrouwen.
Onze Pelgrimstocht op de Franse huizenmarkt, Liana van de Vendel-van Eldik – Wonen en leven in Frankrijk
Regio: Pyreneeën

Prijs: 17,50

Het peloton en ik
In dit fascinerende boek, deels geschreven tijdens de Tour de France van 2021, onderzoekt Martin wat de wielerwereld ons kan leren over dat veel grotere peloton dat we de samenleving noemen.
Het peloton en ik, Guillaume Martin – Roman, filosofie
Regio: Frankrijk

Prijs € 21,99

Het verloren kind
Het jaar is 1900. De student Lodewijk verhuist van Haarlem naar Parijs. Muziek is zijn leven. Op het conservatorium ontmoet hij geestverwanten en uiteindelijk zelfs beroemdheden als Maurice Ravel. In veertig brieven aan zijn broer Alfons schetst Lodewijk hoe zijn muziekleven verloopt. Zijn overleden oudere broertje blijkt een cruciale rol te spelen. ‘Niets was van mijzelf, zelfs mijn naam niet.’
Het verloren kind, Erik Harteveld – Roman
Regio: Parijs

Prijs: € 19,50

De ongewenste doden
Parijs, 14 juni 1940. De dag dat de nazi’s de stad binnenvallen, weet elke Parijzenaar dat niets meer hetzelfde zal zijn. Zo ook rechercheur Eddie Giral, die na het overleven van de Eerste Wereldoorlog nooit meer in een oorlog terecht wilde komen. Nu kan hij niets anders doen dan machteloos toekijken terwijl zijn geliefde Parijs voorgoed verandert in een onherkenbare stad onder leiding van de Duitsers.
Eddie Giral 1 – De ongewenste doden, Chris Lloyd – Thriller
Regio: Parijs

Prijs: 21,99

Frankrijkboeken.nl

Op de bonnefooi door Frankrijk
In Op de bonnefooi door Frankrijk vind je columns en een zomers Frankrijk-verhaal van bestsellerauteur Esther Verhoef. Stap in en rijd mee met Esther Verhoef door Frankrijk. Droom weg bij haar avonturen in haar zelfgebouwde camper, van alle (on)gemakken voorzien. Niet meer jakkeren van Brabant naar de Dordogne en vice versa, maar genieten van de reis zélf. Schrijver Esther Verhoef en haar man Berry proberen het, en trekken samen met hun honden in hun zelfgebouwde camper door Frankrijk. Elke dag is anders. Wakker worden in een wijngaard in de champagnestreek, een slapeloze nacht doordat de bus is scheefgezakt en ze dus tegen de wand aan geplakt liggen, ontmoetingen met markante types, met hun eigen tekortkomingen worden geconfronteerd, aangehouden worden door een gendarme…
Op de bonnefooi door Frankrijk, Esther Verhoef – Roman
Regio: Frankrijk

Prijs: 17,95

Deze boeken top 5 komt van Eric van der Wal, eigenaar van de website frankrijkboeken.nl. Hij zal Van Franse bodem en jullie als lezers met regelmaat attenderen op de mooiste, nieuwe Franse boeken met daarbij een korte recensie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: