Rondje Frankrijk (boeken)

Voor het succesvolle televisieprogramma Gort over de grens reist Ilja Gort al jarenlang naar de mooiste plekjes in Frankrijk. Op die vele reizen bezocht hij bijzondere plaatsen en geheime adresjes die je niet snel in de gidsen zult vinden. Met deze reisgids kun je zijn volledige route navolgen, de mooiste plekken uit de serie met eigen ogen bekijken en langsgaan bij de wijnboeren en kaasmakers die hij bezocht. Bretagne, Elzas, Loire, Bourgogne, Dordogne, Auvergne, Haute-Savoie, Frans-Baskenland, Tarn, Frans-Catalonië, Languedoc, Camargue, Provence, Corsica. Alvast Santé zou Gort zeggen. Ik maak er graag Bon voyage van!

Reisgids Gort over de grens – Frankrijk
Voor het succesvolle televisieprogramma Gort over de grens reist Ilja Gort al jarenlang naar de mooiste plekjes in Frankrijk. Deze reisgids bevat tips en adresjes van de 14 regio’s uit de tv-serie.

Ilja Gort
Regio: Frankrijk
Prijs: 17,50

Vernietigen
Vernietigen is de achtste roman van Frankrijks onbetwiste sterschrijver, Michel Houellebecq. Hij pakt er naar eigen zeggen een motief in op dat hij in De kaart en het gebied (2010, Prix Goncourt) niet naar tevredenheid had behandeld: wat als het leven gewoon doorgaat – tot het niet meer doorgaat? Nooit eerder heeft Houellebecq zo’n totale poging gedaan om dat leven in een boek te vatten, met zijn mooie en lelijke kanten, zijn vreugde en zijn pijn, zijn betekenis en zijn betekenisloosheid. Is dit zijn magnum opus?

Lees ook de recensie van Ger Leppers. https://www.frankrijkboeken.nl/michel-houellebecq-vernietigen-recensie/

Michel Houellebecq
Regio: Frankrijk
Prijs: € 29,99

De kinderen zijn koning

Mélanie is opgegroeid in de cultus van reality-tv en wil maar één ding: beroemd worden. In haar zoektocht naar roem besluit Mélanie het dagelijks leven van haar kinderen te filmen en op YouTube te zetten. Haar kanaal, Happy Playtime, blijkt een enorm succes. Binnen de kortste keren wordt het kanaal door miljoenen mensen bekeken. Tot de dag dat haar dochter verdwijnt. Clara, de agent die de verdwijning onderzoekt, ontdekt de wereld van kindvloggers, en ziet hoe ingrijpend Happy Playtime is voor Mélanies kinderen, die zowel de sterren als de slachtoffers van de show zijn.

Lees ook de recensie van Bettina Grissen. https://www.frankrijkboeken.nl/de-kinderen-zijn-koning-delphine-de-vigan-recensie/

Delphine de Vigan
Regio: Frankrijk

Prijs: € 24,99

Madame le Commissaire en de dode non

Vanaf de rand van een steile klif, waar je anders zou kunnen genieten van de prachtige zonsondergang, heeft Isabelle Bonnet een allesbehalve idyllisch uitzicht: beneden op het strand ligt een dode non. De politie trekt de conclusie dat de vrouw moet zijn gevallen tijdens het zoeken naar geneeskrachtige planten, maar Madame le Commissaire wantrouwt de eerste conclusie van haar collega’s. 

Het vijfde deel in de cosy-crimehit van bestsellerauteur Pierre Martin. Madame le Commissaire is terug!

Pierre Martin
Regio: Frankrijk 
Prijs: 20,99

Onze correspondent in Frankrijk

De Fransen zijn vol van joie de vivre én ze zijn doodongelukkig. De baguette kent iedereen, maar wie kent de pianococktail? Juliette Gréco hield van egeltjes en naast zuchtmeisjes is er nu ook een eerste zuchtjongen.

Frankrijk mag dan één van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld zijn maar er zijn maar weinig toeristen die het land écht kennen.

Frank Renout ontzenuwt in deze bundel Franse mythen en legendes, verhaalt over bijzondere Fransen en betuigt zijn liefde voor het Franse chanson.

EXTRA: Met 20 QR-codes om te luisteren naar chansons met een bijzonder verhaal.

Frank Renaut
Regio: Frankrijk

Prijs: € 15,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s