Vijf Franse boekentips + WINACTIE

In Nederland blijven de temperaturen toch een beetje achter bij onze verwachtingen. Daarom richten we onze blik graag naar het Zuiden, misschien staat er al een korte vakantie gepland voor de meivakantie…
Bernard Minier – de top thriller auteur van Frankrijk – richt zijn blik ook naar het Zuiden, naar Spanje. Zijn eerste reeks thrillers, met Martin Servaz in de rol van eigenzinnige inspecteur, speelde zich af rond Toulouse nabij de Pyreneëen. De eerste delen zijn verfilmd door Netflix.

WINACTIE op WWW.FRANKRIJKBOEKEN.NL
In samenwerking met Xander Uitgeverij mag de website FrankrijkBoeken.nl een exemplaar weggeven van het nieuwste boek ‘Strijder’. Ga naar frankrijkboeken.nl en doe mee! 
De winactie eindigt op 30 april.

Lucia Guerrero – Strijder
In Strijder, het eerste deel in de Lucia Guerrero-serie van de Franse bestsellerauteur Bernard Minier, moet hoofdinspecteur Lucia Guerrero in actie komen als een groep criminologiestudenten van de Universiteit van Salamanca een seriemoordenaar ontdekt die jaren onder de radar heeft weten te blijven. Bij zijn gruwelijke moorden laat hij zich inspireren door renaissanceschilderijen. Als Lucia haar partner dood en gekruisigd aantreft wordt de zoektocht persoonlijk…

Bernard Minier
Regio: Spanje
Prijs: 22,99

De ansichtkaart
In januari 2003 lag in onze brievenbus een vreemde ansichtkaart met de Opéra Garnier aan de ene kant en de namen van onze gestorven familieleden aan de andere kant. Hij was niet ondertekend.

Tien jaar later besloot ik uit te zoeken wie ons deze kaart gestuurd heeft, en waarom. Ik begon bij de namen op de kaart, mijn grootouders, tante en oom. Wie waren zij eigenlijk precies? Mijn moeder vertelde me alles wat ze wist over onze familie en daarna schakelde ik een privédetective en een criminoloog in. Ik ondervroeg de bewoners van het dorp waar mijn familie werd gearresteerd, bewoog hemel en aarde. En ik ontdekte wat er gebeurd was.

Anne Berest
Regio: Frankrijk
Prijs: € 24,99

Een wonder
Zuster Anne, non in de kloosterorde Zusters van de Liefde, krijgt de voorspelling dat in Bretagne de Heilige maagd aan haar zal verschijnen. Ze wordt uitgezonden naar een eiland voor de kust van Finistère, waar een jongen zegt een visioen te hebben gehad.

Maar hebben de omstanders het wel goed gehoord? Willen ze het misschien te graag geloven? Er ontstaat grote verwarring, die het hele eiland op zijn kop zet. Bestaande verhoudingen komen op scherp te staan en iedereen ziet zich genoodzaakt zijn kijk op de wereld bij te stellen. Intussen raast de wind over het eiland en gaan planten dood door de overdaad aan zout en zon. Zijn het voorboden van een onvermijdelijk drama?

Victoria Mas
Regio: Bretagne

Prijs: € 22,99

De boekverkoopster van Parijs
Wanneer de jonge Amerikaanse boekenliefhebster Sylvia Beach in 1919 Shakespeare & Company opent in een rustige straat in Parijs, heeft ze er geen idee van dat zij en haar nieuwe boekhandel de loop van de literatuur zelf zullen veranderen.

Shakespeare & Company is meer dan een boekhandel: velen van de meest prominente schrijvers van de Verloren Generatie – zoals Ernest Hemingway, Gertrude Stein, Djuna Barnes en F. Scott Fitzgerald – beschouwen het als een tweede thuis. Het is de plek waar enkele van de belangrijkste literaire vriendschappen van de twintigste eeuw zijn gesmeed. Wanneer Joyce’ controversiële roman Ulysses wordt verboden, neemt Beach een enorm risico en publiceert ze de roman zelf.

Kerri Maher
Regio: Parijs 
Prijs: 24,99

De zeven zussen 7 – Luxe editie
De luxe-editie van De zevende zus, het zevende deel van de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, gaat over de mysterieuze zevende zus. Nu als hardback met folieletters en exclusief materiaal. De zevende zus is het zevende deel uit de achtdelige bestsellerserie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent. Deze luxe uitvoering is prachtig uitgevoerd: gebonden, met gouden folieletters en een extra katern met exclusief materiaal.

Lucinda Riley
Regio: Frankrijk, Canada, Engeland en ierland

Prijs: € 29,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s