De Pittenkoning Amsterdam

shop4088400.pictures.winkel
De Pittenkoning te Amsterdam

Niet ver van de winkel van Duikelman aan de Ferdinand Bolstraat bevind zich de winkel De Pittenkoning. Nog zo’n mooie winkel op het gebied van koken. Wanneer je de Albert Cuijp op loopt kom je er langs, het zit op de hoek met de eerste van der Helststraat. Een kleine, knusse winkel. Het personeel kan je veel informatie geven over de producten die ze verkopen.

Staub

Zo liet de aardige mevrouw in de winkel mij de nieuwe Staub-pan zien. Nog zo’n mooi product van Franse bodem en legde het een en ander uit. Een mooie geëmaileerde gietijzeren pan met een deksel waar je ijsblokjes op kunt leggen zodat het besprenkelsysteem wat aan de binnenkant van de deksel zit nog beter werkt.  Voor meer info over Staub, kijk op: www.staub.fr

foto

De naam van de winkel, de Pittenkoning, komt niet van het gaspit of kookpit vandaan, zoals veel mensen denken. Maar van de pit, een katoenen touwtje dat vloeibare brandstof opzuigt om te laten branden. Zoals bijvoorbeeld voor lampolie, kaarsvet of petroleum. Achter de kassa van de winkel hangen dan ook nog pitten in allerlei maten.

Staub

De Pittenkoning

Amsterdam | www.depittenkoning.nl

Tekst en beeld: ©vanfransebodem – Mireille den Hartog en De Pittenkoning

3 comments on “De Pittenkoning Amsterdam”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s