Franse boekwinkel Le Temps Retrouvé Amsterdam

VanFranse bodem

Sinds september 2014, zit op de Keizersgracht 529 in Amsterdam de Franse boekwinkel “Le Temps Retrouvé”. De boekwinkel is gevestigd in een gezellig, niet al te groot souterrain en wordt gerund door de Parijzenaar Pierre Bruneau. Met een Nederlandse vrouw was de keuze om naar Amsterdam te komen snel gemaakt. Hier in Amsterdam is het rustiger qua verkeer, maar ook qua stress ten opzichte van Parijs vindt Pierre Bruneau.

van Franse bodem

De collectie boeken is ruim, stripboeken voor jong en oud, Franse kookboeken, Franse geschiedkundige boeken, Franse filosofische werken, Franse literatuur en romans en Franse kinderboeken. Zelfs Nijntje boekjes zijn er in het Frans. Tijdens mijn bezoek aan de winkel liepen er veel Franstalige Amsterdammers rond in de winkel. Dat concludeer ik uit het feit dat vele van hen met de fiets weer weggingen op weg naar huis of kantoor.

Van Franse bodem

In Amsterdam wonen zo’n 4000 Fransen en dat worden er volgens mij steeds meer, gezien ook het feit dat de eigenaresse van ‘My Little Patisserie’ ook uit Parijs komt en zich in Amsterdam gevestigd heeft. Maar ik denk dat het ook een mooie aanvulling is voor andere Fransen die in Nederland wonen, voor studenten die Frans studeren, Francofielen en degene die gewoon graag een Frans boek willen lezen.

Van Franse bodem

Bij “Le Temps Retrouvé”  kan je ook terecht voor Franse films op DVD van onder andere Truffaut, Renoir, Louis Malle en uiteraard de Louis de Funes. Daarnaast verkoopt Pierre ook kunstwerken van onder andere Kees van Dongen, Paul Signac en Eugène Boudin.

Van Franse bodem

“Le Temps Retrouvé” is gesloten op zondag en maandag, is dinsdag open van 14.00-18.30 uur, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00-18.30 uur en zaterdag van 11.00-18.00 uur.

Le Temps Retrouvé  |  Keizersgracht 529  |  Amsterdam  |  +31(0)611380291  |  ppbruneau@gmail.com

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

van Franse bodem

Franse producten, Franse hotspots in Nederland

Brocanterie de Witte Raaf

Brocante • B&B • Atelier

le Cap Ferret de Sophie Juby

mon Ferret authentique et photogénique, mes adresses trendy, mes coups de coeur.

En Gironde

allerlei informatie over de Gironde streek in Frankrijk

%d bloggers liken dit: