Opening FG Food Labs Rotterdam deel 1

IMG_1836

Door het bloggen ontstaan er ook weer nieuwe ideeën en dat is goed want daarmee ontwikkel je je en in dit geval ontwikkelt ook het blog zich. Zo heb ik het idee opgevat om de gebruiksvoorwerpen van Franse bodem op te gaan zoeken. Dus een super kookwinkel waar ze bijvoorbeeld Le Parfait weckpotten verkopen of een echte Franse brasserie of passage of een restaurant die gebruik maakt van 1 van die mooie gebruiksvoorwerpen. Het voorwerp zien en beleven in zijn juiste setting maar wel op een plek die uitzonderlijk is, een hotspot dus!

IMG_1844

De Pers preview

Colette Klautz van CK Media Promotions reageerde meteen spontaan op dit idee en kwam met een uitnodiging voor de opening van het restaurant FG Food Labs te Rotterdam op 22 januari 2014. Een heus fenomeen en een andere insteek op het gebied van eten en koken. Maar ook zeker van beleven, alle zintuigen doen mee, van ruiken naar horen, van proeven naar voelen. ’s Ochtends was er tijd voor de pers, niet dat ik dat nou ben journalist, maar goed ik was er bij en het was super. Ik kende Francois Geurds helemaal niet maar hij was zo natuurlijk, persoonlijk en toegankelijk dat ik mij kan voorstellen dat gasten graag bij hem terugkomen.

IMG_1851

De filosofie achter FG Food Labs

Francois Geurds, op zich al een fenomeen, heeft met zijn andere restaurant in Rotterdam, FG Restaurant, 2 sterren. Hij zet de gast centraal, alleen het allerbeste is goed voor de klant en met dit nieuwe restaurant zit de kracht in de combinatie van het koken en de analyse, de smaken moeten goed tot hun recht komen. Helemaal in deze filosofie passen de Le Creuset pannen, deze zijn dan ook veelvuldig aanwezig in het restaurant. In deze pannen komen namelijk alle smaken samen en goed tot hun recht.

IMG_1860

Dat is ook wat FG Food Labs wil met deze nieuwe insteek, de maximale smaak uit een product halen, of dat nou vlees of vis is. Wat met name ook uniek is in dit restaurant is dat niet de ingrediënten maar de bereidingen op het menu staan. Het gaat om de combinatie en bereiding van die ingrediënten.

IMG_1853

IMG_1862

Het logo

Tot in het oneindige gaan dat is wat Francois Geurds wil met dit Food Labs. Dit komt ook terug in zijn logo. Het zijn niet alleen de initialen van zijn naam, de F en de G maar de G is er ook in verwerkt maar in het oneindige. Dat wil Francois ook met dit nieuwe restaurant, creëren, nieuwe ideeën ontwikkelen, tot in het oneindige gaan. Dat vind ik mooi dat je je filosofie ook verwerkt in je logo en uitstraling, chapeau!

IMG_1838

tekst en beeld: ©vanfransebodem – Mireille den Hartog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s