Frisdrank Orangina

Orangina Frankrijk

foto 1

Bestel in Frankrijk een Orangina en je krijgt een klein, beetje rond gebobbeld flesje met daarin een sinaasappel frisdrank met wat pulp. Iedereen kent het beroemde flesje wel denk ik. Op terras nog van glas, in de supermarkt tegenwoordig verkrijgbaar in plastic.

foto 2 kopie

 

orangina

 

orangina

Op een Franse rommelmarkt kwam ik dit leuke boekje tegen. Een boekje in de vorm van het wereldberoemde flesje met 30 ‘Orangina’ recepten. Ik wist niet dat je met frisdrank kon koken. Maar in dit boekje wordt ‘Orangina’ verwerkt in cupcakes, in dressings voor salades of gebruikt als marinade. Origineel dat wel! Ga nu wat anders kijken naar dit drankje wanneer ik het nuttig op een zonovergoten terras op Franse bodem. Santé!

Meer over ‘Orangina’: www.orangina.eu