Frisdrank Orangina

foto 1

Bestel in Frankrijk een Orangina en je krijgt een klein, beetje rond gebobbeld flesje met daarin een sinaasappel frisdrank met wat pulp. Iedereen kent het beroemde flesje wel denk ik. Op terras nog van glas, in de supermarkt tegenwoordig verkrijgbaar in plastic.

foto 2 kopie

 

orangina

 

orangina

Op een Franse rommelmarkt kwam ik dit leuke boekje tegen. Een boekje in de vorm van het wereldberoemde flesje met 30 ‘Orangina’ recepten. Ik wist niet dat je met frisdrank kon koken. Maar in dit boekje wordt ‘Orangina’ verwerkt in cupcakes, in dressings voor salades of gebruikt als marinade. Origineel dat wel! Ga nu wat anders kijken naar dit drankje wanneer ik het nuttig op een zonovergoten terras op Franse bodem. Santé!

Meer over ‘Orangina’: www.orangina.eu

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s