Opening Museum Yves Saint Laurent Parijs

Op 3 oktober 2017, meer dan 9 jaar na de dood van de legendarische couturier, wordt het Museé Yves Saint Laurent Paris geopend. Het is gevestigd in het historische prive-herenhuis van Yves Saint Laurent aan de 5 Avenue Marceau waar hij bijna 30 jaar, van 1974 tot 2002, geweldige creaties creëerde. Het proces van het creëren van de haute couture collecties, foto’s, video’s en de mondaine levensstijl van de couturier komen aan bod op de meer dan 450 m2 die het museum in Parijs groot is.

Schermafbeelding 2017-09-20 om 21.48.07De opening valt samen met die van Het Musee Yves Saint Laurent in Marrakech, een stad die Yves in zijn hart gesloten had.  Beide musea zullen het werk van het creatieve genie Yves Saint Laurent in vaste en thematentoonstellingen laten zien.

Het Yves Saint Laurent Parijs Museum is het eerste museum in de modehoofdstad van deze omvang, dat gewijd is aan het werk van een van de grootste couturiers van de 20e eeuw. Nog weer een mooie reden om af te reizen naar deze fantastische lichtstad!

museeyslparis.com

museeyslmarrakech.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s