De 5 Franse favorieten van Katell

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen.

Deze keer de 5 Franse favorieten van zangeres Katell.

Katell: “Ik ben in Frankrijk geboren en heb een Franse vader en een Nederlandse moeder. Inmiddels woon ik al 14 jaar in Nederland en ga regelmatig terug naar Frankrijk. Een bezoek aan Parijs is voor mij als songwriter altijd heel inspirerend, niet alleen omdat het een mooie stad is maar omdat het toch een beetje voelt als thuiskomen. Na mijn laatste bezoek heb ik ook het nummer “Amsterdam – Paris” geschreven, mijn laatste single. Er zijn een aantal dingen die ik meteen doe of haal als ik in Frankrijk ben.”

shutterstock_591292307.jpg

Pain au chocolat
Het maakt niet uit hoe laat het is, één van de eerste dingen die ik doe als ik in Frankrijk ben is een terrasje pakken en geniet ik van een kopje koffie met een heerlijke pain au chocolat! Zodra dat lekkere chocolade broodje voor mijn neus staat en ik de geur van de koffie ruik weet ik dat ik weer ‘thuis’ ben!

shutterstock_1372460006.jpg

Fnac
Daarna slenter ik door één van de vele Fnac winkels waar je onder andere heel veel boeken kunt vinden. Ik verdwaal dan op de afdeling Franse auteurs en heb wel enkele uren nodig om heel zorgvuldig een aantal boeken te kiezen. 

Unknown

Petit Marseillais
Aan het eind van een weekendje in Frankrijk bezoek ik altijd een hypermaché, dat is een gigantische supermarkt die wel tien keer zo groot als een Albert Heijn XL is!
Schappen vol met kaas, desserts, wijn maar ook rijen cosmetica met de heerlijke douche gels van het merk Petit Marseillais.  Stiekem ruik ik ze bijna allemaal en zet er altijd wel een paar in mijn boodschappen karretje. 

shutterstock_1311937652

Café Les Nautes, Paris
Toen ik twintig was heb ik een aantal jaren in Parijs gewoond. Af en toe ga ik terug voor een lang weekend en ik vind het dan heerlijk om een borrel te drinken aan de Seine, al helemaal op een zonnige zondag middag. Dan geniet ik niet alleen van het prachtige uitzicht maar ook van een heerlijke Apérol Spritz bij bijvoorbeeld café Les Nautes. 

scare coeur.jpg

Sacré Coeur
Als ik dan in Parijs ben dan moet ik ook absoluut de Sacré Coeur even zien! Meestal wandel ik van Barbès tot Montmartre en trakteer ik mijzelf op een crèpe au sucre onderweg. Als ik aan het einde van mijn wandeling de majestueuze Sacré Coeur voor mij zie staan dan geniet ik intens! 

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s