De 5 Franse muziekfavorieten van Miriam

Franse muziekfavorieten

Deze nieuwe rubriek is een vervolg op de populaire rubriek: De Franse favorieten van… Een rubriek waarin men beschreef welke Franse producten favoriet zijn. Eind 2020 deed ik een oproep voor deze nieuwe rubriek en het aantal inzendingen was ook weer net als bij de vorige rubriek overweldigend. Leuk om te zien en lezen wat de Franse muziekfavorieten zijn van anderen. Misschien herken je ze allemaal maar er zijn er misschien ook bij die je nog niet kende. Laat je inspireren en luister lekker naar de muziekfavorieten van Miriam Labidi.

Miriam: “Voordat ik 5 jaar geleden naar Parijs verhuisde, luisterde ik nog niet heel vaak naar Franse muziek. Dat is nu uiteraard veranderd.”

Hier vind je mijn top 5:

Michel Fugain – Une belle histoire
Dit was het allereerste Franse liedje dat ik hoorde en ook meezong, niet echt wetende wat het betekende en vooral niet wetende dat ik jaren later zelf in Parijs terecht zou komen. Wanneer ik nu de TGV neem om weer een nieuwe plek in Frankrijk te ontdekken en ik de prachtige zonnebloemvelden zie, denk ik nog aan de “Sur l’autoroute des vacances”.

Le Rouge et le Noir (Côme, Haylen, Julie Fournier, Cynthia Tolleron) – Les maudits mots d’amour
Voor mijn masteropleiding heb ik een scriptie geschreven over Le Rouge et le Noir. Een half jaar later ging ik in Parijs wonen en zag ik overal affiches van de “Le Rouge et Le Noir, l’Opéra Rock”. Die mocht ik natuurlijk niet missen! Het was mijn eerste bezoek aan Le Palace en het acteer- en zangwerk van de acteurs was erg indrukwekkend. Daarnaast zeggen de teksten ook zo veel meer dankzij mijn scriptie. Dit liedje was toch wel het mooiste, en daar werd het stuk dan ook mee afgesloten.

Vitaa & Slimane – Avant toi
Dit prachtige nummer hoorde ik een eerste keer toen ik boodschappen ging doen. De tekst en de melodie raakten me erg. Een week later hoorde ik het nummer opnieuw in de supermarkt en sindsdien hoor ik het ook buiten de supermarkt erg graag.


Joe Dassin – Aux Champs-Elysées 
La plus belle avenue au monde verdient een eigen chanson! Ik heb hier al in de zon, in de regen, ’s middags, om middernacht, op 14 juli, voor de Tour de France en tijdens manifestaties mogen fietsen en flaneren, en het blijft nog heel bijzonder.

ZAZ – Paris sera toujours Paris
De klassieker van Maurice Chevalier in een nieuw jasje. Een fantastisch liedje over “la plus belle ville du monde” dat je meteen meeneemt naar de jaren 30, maar dat qua tekst nog steeds actueel blijft. Ondanks tegenslagen zal de stad altijd stralen, en dat kan ik zeker beamen!

Groetjes,

Miriam Labidi

Wil jij ook een keer met je Franse muziekfavorieten in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 5 favorieten Franse muzieknummers zijn.

Volg Van Franse bodem op FB en Instagram

2 reacties op “De 5 Franse muziekfavorieten van Miriam”

    • Beste Josje, leuk dat je iemand wilt opgeven voor het ontvangen van mijn blog. Het beste wat ie kan doen is. Naar http://www.vanfransebodem.nl gaan, dan een blogartikel openen en zich dan inschrijven via het zwarte kader. Daar kan je je mailadres noteren. Hij krijgt dan elke blogartikel wat ik publiceer in zijn mailbox. Hoop dat het lukt. Groetjes Mireille

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: