Le Bibelot Utrecht, goed eten maar interieur is aan vervanging toe

Er was een mooie en goede reden om naar Utrecht af te reizen om ergens in een “Frans” restaurant iets te gaan eten. We kwamen uit bij ‘Le Bibelot’ aan de Oude Gracht in Utrecht. We hadden de recensies gelezen en die waren goed. Buiten stond uitnodigend een bistro-zitje voor het pand, de rode luifel met daarop de naam van het etablissement was uit. Binnen was het donker en wat oubollig, alles bruin, nog uit de tijd dat ze begonnen. Sinds 1980, het startjaar van Le Bibelot, is het interieur niet veranderd. Nou ja, in Frankrijk geldt dat eigenlijk ook een beetje, goed eten, maar een interieur van heb ik jou daar. Misschien is dat iets Nederlands dat wij alles tot in de puntjes netjes willen hebben en dat dan het eten juist op de tweede plaats komt.

De menukaart kwam, ook wat oubollig en het viel mij op dat de keuze eigenlijk enorm was en meestal komt dat de kwaliteit van het eten niet ten goede. Er werd een uiensoep, paté en gerookte eendenborst besteld als vooraf. Als decoratie zat er bij de eendenborst een klein Eiffeltorentje gemaakt van rettich dachten wij. De uiensoep was goed op smaak, de paté was wat flauw en de eendenborst was erg goed. Het vlees van de “Les plats” waren onder andere ganzenborst en steak au poivre. Het vlees was mals, goed gebakken, precies naar wens en heerlijk van smaak. De sla en patat hadden ze weg mogen laten en zijn eigenlijk ook aan een opfrisbeurt toe.

Le Bibelot, echt goed Frans eten maar een interieur wat niet meer van deze tijd is. Maar misschien is dat eigenlijk wel hun kracht. Le Bibelot richt zich duidelijk op het eten; al het andere doet er niet toe en daarom bestaan ze ook al meer dan 40 jaar. Al denk ik dat je om in de race te blijven bij het jonge publiek toch eens moet gaan nadenken over wat vernieuwing van je interieur, menukaart en website, want tenslotte; het oog wil ook wat.

Le Bibelot | Oudegracht 181 | Utrecht | lebibelot.nl

Eén reactie op “Le Bibelot Utrecht, goed eten maar interieur is aan vervanging toe”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: