FG Food Labs Rotterdam

IMG_1836
De 2 sterren kok Francois Geurds en zijn brigade maken gebruik van en werken alleen maar met de beste spullen. Zo ook met de pannen van Le Creuset, zo’n mooi gebruiksvoorwerp van Franse bodem. Op de vraag waarom Francois gebruik maakt van deze pannen was het antwoord simpel, het zijn bewoon de beste pannen en daarin komen de smaken het allerbeste tot hun recht.

Uniek concept

Dit restaurant heeft een unieke menukaart. Niet de ingrediënten maar de bereidingswijze staat op de kaart. Het restaurant is gevestigd in de oud tunnels van het oude station Hofplein.  Samen met nog een aantal andere ondernemers zet FG Food Labs deze plek op de kaart van Rotterdam. De sfeer is aangenaam. Bij binnenkomst loop je meteen tegen een lange bar aan waar je aan kunt eten. Achterin het restaurant is de open keuken en ook echt open want je kunt er zo in lopen. Op de achterwand een mooi beeld van een tunnel van de metro, of je zo door de tunnel kunt lopen. Op het plafond en aan de wand veel hout.Verder een moderne en eigentijdse uitstraling.

FG Food labs

foto kopie 6

Op de menukaart de verschillende bereidingswijzen, de magie zit hem echt in de combinatie en de bereiding van de ingrediënten. Hier bestel  een aantal kleine hapjes, je kunt kiezen uit 36 couverts. De wijnkaart is ook apart. Elke wijnleverancier krijgt 2 pagina’s om zich te presenteren. Iedere 2 maanden kunnen z

ij dat wijzigen en aanpassen. Op is op en je kunt de wijnen ook per glas bestellen. Ook de muziek is hier anders. Het zijn soundscapes die zich aanpassen aan het tijdstip, het weer, de sfeer en de drukte in het restaurant.

Een restaurant dus waar je kunt proeven, ruiken, voelen, beleven, horen maar vooral genieten.

FG Food Labs | Katshoek 41 | 3032 Ae Rotterdam | 010 425 05 20

open van maandag t/m zondag
11.00-15.00 uur
17.00-22.00 uur

www.fgfoodlabs.nl | info@fgfoodlabs.nl

tekst en beeld: ©vanfransebodem – Mireille den Hartog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s