Kijk, ik sta in de krant!

Door het bloggen ga ik dingen ondernemen die ik anders niet zo snel zou doen. Maar een tijdje terug stond in de Leusden Nu de cursus/ workshop ‘Kijk ik sta in de krant!’.  De inzet van de cursus was, hoe schrijf ik een goed persbericht, zodat ik opval tussen de vele mailtjes die redacties dagelijks binnenkrijgen. Deze cursus werd gegeven door Christine Schut en Wim Schluter. Twee ervaren journalisten. Nadat ik mij had opgegeven kreeg ik vrij snel een mail dat ik was aangemeld en maar dat de cursus alleen in afgeslankte vorm doorging. Het werd één avond in plaatst van twee. De cursus was een duidelijk verhaal met een presentatie en daarna een schrijf opdracht. Het resultaat was dat datgene wat je eigenlijk wel weet weer even opgefrist werd.

foto

De cursusleiders gaven ook nog wat tips mee naar huis.

  • – Zet het belangrijkste bovenin
  • -Schrijf zakelijk
  • -Vertel iets nieuws
  • -Als je een foto meestuurt dan het liefst een beeld met mensen
  • -Stuur je materiaal compleet op, dus tekst en beeld
  • -Schrijf niet in de ik-vorm
  • -Actieve kop proberen te schrijven
  • -Houd de tekst simpel en eenvoudig

Misschien voor veel mensen een duidelijk verhaal maar voor als je echt nog nooit een persbericht hebt geschreven best moeilijk en lastig. Ik zelf zou er voor kiezen om een persbericht ook niet al te lang te maken. Wanneer je de journalist geïnteresseerd hebt gekregen kan hij je altijd even mailen of bellen voor een interview.

Ik vond het een leerzame avond en het heeft mij weer een stapje verder gebracht met mijn blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s