Het icoon van Parijs en Frankrijk, de Eiffeltoren!

ParijsParijs

Wie Parijs zegt, zegt de Eiffeltoren. Wanneer wij naar Carcans rijden dan komen we door Parijs en zoeken en kijken we altijd even naar die ijzeren Joop. Je weet dat ie er staat en je kent hem al door en door maar toch altijd weer even kijken en zoeken. Parijs is ondenkbaar zonder de Eiffeltoren. Dit jaar bestaat de toren 125 jaar. Eigenlijk stond dit gevaarte aan de Seine op de nominatie om afgebroken te worden maar de komst van de telecommunicatie is zijn redding geweest. Er kon mooi een zendmast bovenop de toren geplaatst worden.

Parijs

De Eiffeltoren

Eigenlijk is sinds de wereldtentoonstelling van 1889, het jaar van de voltooiing van de Eiffeltoren, de toren een enorme toeristische trekpleister geweest. Op de eerste verdieping waren in die tijd allerlei voorzieningen die in de loop der jaren verdwenen. De eerste verdieping was nauwelijks meer dan een tussenstop naar de tweede en derde verdieping. Daar komt nu verandering in. Eind van deze maand (juni 2014) hopen ze de renovatie van de eerste verdieping te voltooien.

Parijs

Er komen op de eerste verdieping een soort glazen kubussen te staan die je van af de buitenkant nauwelijks ziet. De kubussen gaan ruimte bieden voor onder andere conferentiezalen, restaurants, winkels en kantoren.Ook komt er een glazen vloer in. Hierdoor heb je zicht op het 57 meter beneden je gelegen plein. Leuk als je hoogtevrees heb zoals ik. Maar volgens mij zeker de moeite waard. Dus wanneer je in Parijs bent en in de gelegenheid bent om de Eiffeltoren te gaan bezoeken, zeker doen!

parijs

Nog enkele Eiffeltoren weetjes:

Sinds 1991 staat de Eiffeltoren op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

De Eiffeltoren is verlicht door duizenden LED lampjes van de Firma Philips

De toren telt 1665 traptreden.

parijs

Wil te meer weten over de Eiffeltoren of over de renovatie kijk dan op http://www.tour-eiffel.fr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s