De Rolls Royce onder de fornuizen, La Cornue

La Cornue

Toen ik van het voorjaar een bezoekje bracht aan Bos exclusieve Fornuizen in Tull & ’t Waal voor een artikel over de Lacanche fornuizen, stonden daar ook de prachtige gasfornuizen van La Cornue. Net zo’n krachtpatser als de Lacanche en een Rolls Royce onder de gasfornuizen. Niet alleen topkoks en presidenten laten er eentje maken, maar ook vele beroemdheden.

thumb.php.html

De La Cornue fornuizen worden handgemaakt en kunnen helemaal op maat gemaakt worden. De gasbranders zijn af te stellen en de ovendeur sluit hermetisch af. Aan de binnenzijde van die ovendeur zitten kleine luchtspleten  waardoor de buitenzijde van de deur koud blijft. Je kunt er dus zo je hand tegenaan houden zonder hem te verbranden.

thumb-1.php.html

La Cornue

La Cornue

Het familie bedrijf La Cornue werd opgericht door Albert Dupuy in 1908. Hij was parfumeur en drogist en had een grote passie voor gastronomie en techniek. Rond 1908 kwam ook het gasnet in Parijs en Albert ontwikkelde een oven die op dat gasnet kon functioneren. Het was een klein koepelvormig oventje. Door de constante circulatie van warme lucht in het koepelvormig oventje kregen gerechten een optimale bereiding. Het kleine koepelvormig oventje groeide uit tot een robuust en modern fornuis, gemaakt van gietijzer, koper, staal,messing en nikkel.

La CornueHet logo van La Cornue is op de vorm van dat oventje gebaseerd. De merknaam “La Cornue” verwijst naar het glazen destilleervat dat in de scheikunde wordt gebruikt. Waar eigenlijk mijn oog op viel tijdens mijn bezoek waren de prachtige kookatributen en kookgerei, dat ook ontwikkeld wordt door La Cornue.

La Cornue

Zo stonden er op tafel twee prachtige vijzels van La Cornue en een houten snijblok met opvanggootje voor het vleesvocht. Boven een La Cornue gasfornuis hangen prachtige kookaccessoires aan een mooi houten ophangrek. Deze mooie kookspulletjes vallen, denk ik meer in mijn budget en voorlopig houd ik het bij het fornuis dat ik nu in mijn keuken heb staan.

La Cornue

Beeldmateriaal: vanfransebodem en Bos Fornuizen. Voor meer informatie over  La Cornue: www.lacornue.com | www.bos-fornuizen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: