TV5MONDE

TV5MONDE

Een mooie manier om contact te houden met La Douce France, is toch wel de zender TV5 MONDE. Hoewel het een publieke televisiezender is die 100% Franstalig is, zenden ze regelmatig programma’s uit die Nederlands ondertiteld zijn.  Ruim 30% van de programma’s wordt Nederlands ondertiteld waaronder het culinaire programma “Les carnets de Julie” op vrijdagavond vanaf 19.30 uur. Een  programma waarin Julie met haar rode Peugeootje door het hele land reist, op zoek naar culinaire gerechten van de streek of plaatst waar ze op dat moment is en bezoekt daarbij de plaatselijke bevolking. Een erg leuk, amusant en leerzaam programma.

Verder heeft TV5 MONDE dagelijks goede Franse films en documentaires die ondertiteld zijn met Nederlandse vertaling. Erg handig als je Frans niet zo goed is maar je wilt toch iets van de Franse cultuur en taal op steken. Wil je meer weten over de programmering van TV5 MONDE kijk dan op:  www.tv5monde.com/cms/hollande/p-1856-lg8-Home.htm

van franse bodem

TV5 MONDE

TV5MONDE is in 1984 opgericht door verschillende Franstalige omroepen. Door deze unieke samenwerking van verschillende omroepen kan TV5MONDE de beste programma’s in de Franse taal selecteren. De zender heeft een brede programmering voor alle leeftijdsgroepen. Het accent van de programmering ligt op nieuws, cultuur, amusement, muziek, sport en films en documentaires.

Kijken dus!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s