“Specialist in gedistilleerd” van Wees uit Amersfoort

IMG_3444

Het was een druilerige middag toen ik de winkel van Van Wees aan de Leusderweg in Amersfoort binnenliep. Ik stelde mij voor aan Marc Stolk als blogger van Franse bodem en of de winkel iets te bieden had wat betreft Franse likeuren. Nou dat heb ik geweten, in positieve zin hoor, want wat kan die Marc Stolk fantastisch en passievol vertellen over de wijnen, whisky’s, likeuren en ander gedistilleerde dranken in de winkel.

IMG_3421

We gaan van start aan de lange zijde van de winkel aan de rechter kant en via de korte zijde komen we weer bij de voordeur. Hij somt onder andere op Pineau de Charente, Cider, Lillet, Gin, Cognac, Calvados, Franse whisky, Absent, Chartereuse, Franse grapa’s en Armagnac, van Wees heeft ongeveer zo’n 150 à 200 soorten likeuren.

IMG_3428

Over vele weet Marc iets te vertellen en komen de leveranciers, van vele van deze likeuren, naar het jaarlijkse festival wat van Wees organiseerd. Van Wees heeft zelfs rum uit Martinique, een kolonie van Frankrijk. Deze rum heeft de zelfde leeftijdsaanduiding als we die kennen van de cognac zoals de VSOP.

IMG_3448

Wil je iets speciaals, of wil je een Franse likeur, dan moet je echt bij Van Wees aan de Leusderweg in Amersfoort zijn. Naast likeuren verkoopt van Wees ook wijn en is Van Wees gespecialiseerd in whisky. Bijna alle soorten whisky zijn er wel te verkrijgen. Ook is er een mogelijkheid om de dranken te proeven, zodat je weet wat je koopt. Samen met het mooie verhaal, wat Marc er bij te vertellen heeft, heb je iets unieks in handen of weg te geven. A la votre!

IMG_3439

van Wees | Leusderweg 260 | 38317 KH Amersfoort | 033 461 53 19

marc@whiskyworld.nl | www.whiskyworld.nl

IMG_3431

Beeldmateriaal: Mireille den Hartog | van Franse bodem

4 reacties op ‘“Specialist in gedistilleerd” van Wees uit Amersfoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s