Een theetje van Mariage Frères Paris

van Franse bodem

Ze staan op menig website over Parijs. Als place to be of hotspot. Een winkel waar je toch wel langs geweest moet zijn als je een bezoek brengt aan Parijs én theeliefhebber bent. De luxe theewinkels, Mariage Frères, het oudste Franse theehuis. Op veel plekken in Parijs zijn winkels te vinden van Mariage Frères, maar welke je ook binnenstapt, je waant je in de vorige eeuw en het doet koloniaal en exotisch aan.

van Franse bodem

Langs de wanden staan houten kasten met daarin zwarte en gekleurde blikken gevuld met thee, het personeel loopt in bruine stofjassen en de geur van vele soorten thee, maar liefst 600 variaties, door elkaar heen komen je tegemoet. In sommige winkels is ook een museum aanwezig waar grote geperste blokken thee liggen, oude foto’s, geschreven stukken, kasboeken en oude vrachtkisten te zien zijn. Alles ademt de rijke geschiedenis van de Familie Mariage Frères uit. Hier koop je sfeer en beleving. Naast de 600 variaties aan thee kun je hier allerhande artikelen kopen die met thee te maken hebben, of die je bij de thee kunt nuttigen.

van Franse bodem

Al meer dan 300 jaar handelt de familie in thee, maar pas in 1854 richtten de broers Mariage Frères het theebedrijf Mariage Frères in Parijs op. Ze zijn het eerste bedrijf dat thee importeert naar Frankrijk en al snel verkopen ze hun thee aan hotels, restaurants, tea rooms en kruidenierswinkels.

van Franse bodem

Er ontstaat een heus thee-imperium, dat zichzelf later ook begeeft op de retailmarkt door eigen winkels te openen. Vandaag de dag heeft Mariage Frères winkels over de hele wereld en verkopen ze hun grote variaties aan theemengsels via de toonbanken en internet.

van Franse bodem

Het begrip “French Tea” is niet zozeer een theevariant dat je kunt drinken of kopen, maar meer op een traditie in de theecultuur die berust of een aantal pijlers waaronder de goede kwaliteit van de thee, het ritueel van het zetten van de thee, welke thee hoort bij welk gerecht en het weggeven van thee als mooi cadeau. Al deze zaken hebben ze bij Mariage Frères tot een kunst verheven. Ze gaan ook met hun tijd mee en komen regelmatig met nieuwe theevariaties die de meest mooie en exotische namen hebben en verpakt zijn in modern ogende blikjes of andere verpakkingen. Je kunt dus zeker thuis komen met een theetje van Mariage Frères.

van Franse bodem

Voor meer informatie over Mariage Frères: www.mariagefreres.com 

Beeldmateriaal: Mariage Frères

4 reacties

  1. […] Mariage Frères, Maison de Thé & Restaurant, opende de deuren 1854. Het is er sindsdien een waar paradijs voor de theeliefhebber. De mooie theepotten, de toonbank met antieke blikken, en de houten theekisten ademen een koloniale sfeer uit en geven je het gevoel dat je een paar eeuwen terug in de tijd bent. De gerechten in het restaurant doen je niet alleen watertanden, maar zijn ook een feest om naar te kijken: de brioche met zalm in combinatie met blauwe thee, of oolong thee, en de desserts waarin thee is verwerkt, zijn kunstwerken. En dan de thee zelf, natuurlijk. Die is zo onweerstaanbaar lekker, dat je met een uitpuilende ‘theetas’ de winkel uitloopt. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s