Michelingids en Coquilles Saint-Jacques

Francois Michelin, de kleinzoon van de oprichter van het Michelin autobanden imperium, stond vanaf 1955 aan het roer van deze autobanden specialist uit Frankrijk. Afgelopen week overleed hij.
Voor mij de aanleiding om het blogartikel en verhaal achter de Michelingids en het ontstaan van de Michelinsterren te herbloggen.

Van Franse bodem

Ik denk dat er in veel huizen in Nederland wel een Michelingids in de kast staat, ook bij mij. Heerlijk om je alvast voor te bereiden op je vakantie. Om dit gevoel kracht bij te zetten dit recept van de Coquilles om zelf thuis de sterren van de hemel te kunnen koken. Een redelijk simpel te bereiden gerecht met de klasse van een Michelinster. Bon appétit!
Het ontstaan van de Michelingids

Zo rond 1900 reden er ongeveer 3.000 auto’s rond in heel Frankrijk. Om het autogebruik nog meer aan te wakkeren introduceerde bandenfabrikant Michelin in augustus 1900 de allereerste Michelingids. Daarin stond allerlei praktische informatie over het gebruik van en het reizen met de auto. Zo stond er onder andere een handleiding voor het vervangen van een lekke band in, iets wat ik nu in deze tijd ook wel handig zou vinden, een plattegrond met de locaties van tankstations en tips…

View original post 528 woorden meer

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s