Frankrijk, Franse bodem, Gebruiksartikel
Reacties 8

De singer-songwriter Katell Chevalier

Katell-fotografie Esmee Burgersdijk Ik hoorde haar zingen tijdens mijn bezoek aan de Winebar bistro C’est Tout in Amersfoort, Katell Chevalier. Ze was aan het inzingen voor de grootse opening van dit wijn- en eetetablissement. Haar stem deed mij aan iemand denken en wie meteen in mij opkwam was de zangeres Wende. Maar na iets beter te luisteren naar Katell Chevalier hoorde ik toch een eigen sound, met een beetje een rauw randje, popachtig en franstalig. Ik maakte kennis met haar en ze was meteen enthousiast over mijn blog en het interview wat ik met haar wilde doen. We wisselde onze kaartjes uit en na een aantal weken sprak ik haar weer via de telefoon. Katell - fotografie Yuri van der Meer Katell Chevalier, geboren in Frankrijk met een Franse vader en een Nederlandse moeder, kreeg muziek met de paplepel ingegoten. Al van kinds af aan luisterde ze naar muziek op haar kleine rode pick-upje en daar danste ze ook bij. Ze ging op een kinderkoor en deed regelmatig mee aan audities. Zo rolde ze in de muziek, ging zingen in menig bandje en kreeg een contractje aangeboden in Parijs. Dol enthousiast toog ze naar deze stad, maar ze kwam er al snel achter dat ze van alleen dat kleine contractje niet kon leven. Na wat omzwervingen besloot ze om terug te keren naar Nederland en daar de popacademie aan Artez Enschede te gaan volgen. Katell - EP Presentatie @ Sugar Factory - Amsterdam Al tijdens haar studie gaat ze haar eigen nummers schrijven in het Frans en wanneer ze bijna klaar is met haar opleiding doet ze in 2010 mee aan het Concours de la Chanson van de Alliance Française, een mooie test, al zegt ze het zelf, of haar nummers wel in de smaak vallen bij het publiek. En dat doen ze, want ze wint het concours en krijgt daardoor de mogelijkheid om op veel plekken op te treden. Katell coeur d'artichaut CD cover Inmiddels is ze vijf jaar verder, heeft ze 2 cd’s uitgebracht, maakt ze elk jaar weer een nieuw plan, schrijft ze nummers over dingen die haar raken en onderscheidt ze zich door te zingen in het Frans, wat daarnaast ook meteen haar valkuil is. De Franse taal blijft toch voor veel Nederlands moeilijk te verstaan. Maar Katell geeft niet op en treedt regelmatig op met haar eigen werk en wil vooral blijven schrijven en zingen. Van mij mag ze, want ik vind haar muziek prachtig en haar stem anders dan anders. Op haar website http://www.katell.nl kan je kleine stukjes van haar muziek beluisteren. Of via Spotify. Vooral het nummer Vite Vite, wat vorig jaar veelvuldig op de radio was tijdens de Tour de France, vind ik erg goed. Haar nieuwe album heet ‘Coeur d’artichaut’, artisjokkenhart, is een Franse uitdrukking die verwijst naar een gevoelig persoon. Elk blad van de artisjok staat symbool voor de liefde die je geeft aan mensen die een waardevolle plek in je hart verdienen. Een mooi romantisch album met een persoonlijke boodschap vanuit het hart. Vite Vite gaan luisteren!!!

Beeldmateriaal: Esmee Burgersdijk, Yuri van der Meer en Charlona Teerlink

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

8 reacties

  1. Pingback: Katell treedt op in Café Miles Amersfoort |

  2. Pingback: Meest gedeelde blogartikelen op vanfransebodem.nl | Van Franse bodem

  3. Pingback: Concours de la Chanson op 19 maart – Van Franse bodem

  4. Pingback: 14 juli vieren op Franse bodem in Den Haag!

  5. Pingback: Franse chansons meezingen tijdens Vivre op 18 maart 2018 in Paradiso Amsterdam

  6. Pingback: Wine Bar Bistro C’est Tout Amersfoort failliet – van Franse bodem

  7. Pingback: Trois Jours d’Aznavour in Theater de Roode Bioscoop in Amsterdam op 24, 25 en 26 oktober – 'Producten' uit Frankrijk

  8. Pingback: Op naar een mooi ‘Frans’ jaar – Hét online platform over producten van Franse bodem op Hollandse grond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s