Komische prenten van Perry Taylor

Perry Taylor-Langueduck

Wat is dat social media toch een fantastisch fenomeen. Via via kom je overal en van alles tegen. Zo ontdekte ik de tekeningen van Perry Taylor. Een geboren Engelsman, maar woonachtig in Frankrijk. Met fijne pen in Oost Indische inkt en aquarel tekent hij allerlei situaties op het Franse platteland. Veel beelden spreken voor zich en zijn erg leuk om naar te kijken. Ook spreekt de tekenstijl mij erg aan. Oordeel zelf maar zou ik zeggen.

Perry Taylor-Gascon cowboy

Perry Taylor is geboren in Oxford in 1958. Dertig jaar lang was hij artdirector in London en Amsterdam, maar nu woont en werkt hij in de Hautes-Pyrénées, tussen Biarritz en Toulouse. In 2004 emigreert hij, samen met zijn Nederlandse vrouw Caroline, naar de Gasconse streek. Hij wordt verliefd op de regio en haar inwoners. Perry begint de tradities en de typisch Franse dagelijkse taferelen van de plaatselijke bevolking met een gedetailleerde finesse en humoristische touch te tekenen. Dat valt in de smaak want, zo zegt hij zelf: ‘humor verbreekt alle barrières’. Je kijkt naar zijn kunstwerken en je kunt niet anders dan glimlachen. Zoals deze hieronder met de woorden Coq au vin.

Perry Taylor-coq au vin

Perry heeft bijna 100 van zijn werken gebundeld in zijn eerste boek: ‘Petites Gasconneries’, vrij vertaald ‘Kleine Knipoogjes’, welke recentelijk onderscheiden werd met de ‘Grand Prix Littéraire de Gascogne 2015’. Het boek, alsook diverse formaten reproducties en kaarten van zijn tekeningen, kun je via zijn webwinkel bestellen. Ook zijn de kunstwerken te krijgen op canvas. Regelmatig exposeert Perry, die door de locale bevolking l’Anglo Gascon genoemd wordt en staat hij met zijn werk op kunst- en culturele evenementen. Diegene die in augustus in Zuid-West Frankrijk zijn, kunnen Perry ontmoeten in zijn pop-up galerie tijdens het wereldberoemde Jazz in Marciac festival van 27 juli tot 12 augustus.

Kijk voor meer informatie op www.perrytaylor.fr 

Perry Taylor-Boeuf Bourguignon

8 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s