Het keukenkeramiek van Emile Henry

van Franse bodem, Frankrijk

Emile Henry

Schalen, karaffen en soepkommen, Emile Henry heeft het allemaal, aardewerk van oven tot tafel. Zeer sterk keramiek voor gerechten als Gratin Dauphinois, uiensoep en Crème brûlée.

van Franse bodem Frankrijk

Jacques Henry, een pottenbakker, begint in 1850 in Marcigny in de Bourgogne een kleine werkplaats waar hij van het hoogwaardige klei wat te vinden is in de Bourgogne, borden, schalen en zelf bloempotten vervaardigd en verkoopt. In eerste instantie verkoopt hij zijn spullen lokaal maar al snel breidt de klandizie zich uit vanwege de hoge kwaliteit van de keramische spullen van Jacques.

van Franse bodem Frankrijk

In de loop der jaren wordt het bedrijf overgenomen van vader op zoon en eind negentiende eeuw wordt Emile de eigenaar van het dan goed-draaiende bedrijf. Er zijn technische ontwikkelingen en Emile houdt de business in stand ondanks de crisis en de twee wereldoorlogen. Het bedrijf gaat zelfs wereldwijd zijn producten verkopen.

van Franse bodem Frankrijk

Emile Henry heeft ondertussen een groot assortiment van prachtige stoof- en braadpannen, tajines en ovenschalen. Daarnaast is het bedrijf de enige Franse fabrikant van keramische producten die gecertificeerd zijn met de ISO 9001. Deze internationale norm garandeert een hoog kwaliteitsniveau en professionaliteit. De producten van Emile Henry worden nog steeds vervaardigd in Frankrijk.

foto 2

Meer weten? www.emilehenry.com

Eén reactie op “Het keukenkeramiek van Emile Henry”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: