Meer leren en weten over (de) Champagne

Comité ChampagneDat Champagne een wijn met bubbels is en een streek in Frankrijk weten de meeste mensen wel. Veel verder komt men vaak niet. Daar wil het Comité Champagne graag verandering in brengen. Om een groter publiek te bereiken lanceert het Comité namelijk zijn eerste e-learning programma: www.champagnecampus.com

Op een moderne, gebruiksvriendelijke en ludieke manier kom je meer te weten over Champagne. Het programma bestaat uit 3 niveau’s: nieuwsgierigen, liefhebbers en gevorderden. Het is beschikbaar in de talen Frans, Engels en Chinees.

Schermafbeelding 2015-11-11 om 17.35.39

Wanneer je begint aan het programma worden er een aantal vragen gesteld. Naar aanleiding van die vragen wordt je ingedeeld in een niveau. (Ik kwam op niveau liefhebber uit). Dan begint het echte programma en wordt er van alles uitgelegd over (de) Champagne. Als laatste kan je meedoen aan een quiz en kijken hoeveel vragen van de 10 vragen je goed hebt. Dit kan je eventueel delen via Facebook of Twitter. Vervolgens kan je doorgaan naar het volgende niveau. Op een ontspannen manier leer je heel gemakkelijk iets meer over deze boeiende wijn.

IMG_4744

Om kennis over Champagne bij zowel sommeliers, docenten als consumenten nog meer uit te bouwen is er 10 jaar geleden het ‘Concours Européen des Ambassadeurs du Champagne’ opgericht. Een wedstrijd die plaats vindt in 9 Europese landen waaronder Nederland. In Nederland is dit jaar Hinke de Jong van Brouzje Champagne uitgeroepen tot Ambassadeur van Nederland van 2015. Zij mocht ook meedingen naar de titel van Europees Champagne Ambassadeur. Helaas sleepte zij niet die prijs in de wacht maar ging die naar Suvad Zlatic uit Oostenrijk. Meer weten over Brouzje en de Champagne, zowel de wijn als de reizen die zij aanbiedt, kijk op www.brouzje.nl

Meer weten over Comité Champagne: www.champagne.fr

Meer weten over de Champagne- streek: http://www.champagne-ardennen-toerisme.nl

 

Nog een mooie promotie voor de Champagne is het feit dat sinds 4 juli 2015 de Champagne met zijn hellingen/heuvels, huizen en kelders op de lijst van UNESCO staat. Een mooiere reclame kan je niet hebben.

Een reactie op “Meer leren en weten over (de) Champagne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s