Een klassiek icoon: modehuis Hermès

Hermes

De naam Hermès staat voor luxe, klasse, vakmanschap en tijdloze klassiekers zoals de Kelly Bag, de Carré en de Birkin Bag. Ooit begonnen met het vervaardigen van zadels, nu een icoon dat staat voor klasse, vakmanschap en 100% made in France. Alle producten worden met de hand vervaardigd van de allerbeste kwaliteit.

Hermès-1923

In 1837 begint Thierry Hermès in Parijs een zadelmakerij. Er worden hoge eisen gesteld aan de zadels en tassen. Die hoge eisen worden zeer op prijs gesteld door de elite van Europa, waardoor Hermès groeit en groeit. Naast de zadels ontstaat er, mede dankzij de opkomst van de auto en het reizen, een bloeiende ‘handel’ in tassen en koffers. Ook deze zijn van hoge kwaliteit en bijna onverwoestbaar. Er wordt een nieuw atelier geopend aan de Rue du Faubourg Saint Honoré in Parijs.

grace-kelly-hermes

Het vervaardigen van al die mooie producten van Franse bodem van Hermès, vraagt om vakmanschap en kundigheid. Er gaan vaak jaren van opleiding aan vooraf, voordat je meester- zadelmaker bent, of je helemaal zelfstandig een Kelly-Bag in elkaar kunt zetten. Bijna alle artikelen, van zadels tot aan de tassen, wordt van het begin tot het eind door één persoon vervaardigd. Als het product klaar is, dan wordt het voorzien van een identificatienummer, wat weer opgeslagen wordt in een register. Door het nummer kan Hermès snel achterhalen wie en waar het product gemaakt is en wie de eigenaar is. Als er eventueel iets ‘kapot’ is aan het product, kan het ten alle tijden gerepareerd worden. In het geval van de Hermès producten zou ik dat ook zeker laten doen, want bij een tas van 4500 euro waar iets aan ‘los’ zit laat je dat toch liever maken dan dat je even een nieuwe koopt.

FullSizeRender

Hermès introduceerd de ritssluiting in Europa en ze openen over de gehele wereld winkels, maar de winkel aan de Rue du Faubourg Saint Honoré in Parijs blijft het vlaggenschip. Wereldsterren als (prinses) Grace Kelly, Jacqueline Kennedy, Audry Hepburn, Brigitte Bardot en Josephine Baker behoren tot de cliëntele en werken ze met gerenommeerde en grote ontwerpers als Jean-Paul Gaultier. De zadel-, sjaal- en tassencollectie is ondertussen uitgebreid met onder andere sieraden, horloges schoenen, behang, parfums en home-accessoires. Ook die zijn van hoge en luxe kwaliteit, want voor minder doet Hermès het niet.

www.hermes.com

5 reacties op “Een klassiek icoon: modehuis Hermès”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: