Restaurant Le Lion d’Or, Arcins, Medoc

IMG_5538

Het was al weer meer dan een jaar geleden dat wij voor het eerst het restaurant Le Lion d’Or in Arcins binnen stapte. Als je meteen na binnenkomst de rechter eetzaal ingaat loop je tegen de wijnkasten aan van het restaurant. Dat is ook meteen waar het restaurant zo bekend om staat. In die kasten liggen namelijk de wijnen van de regelmatige bezoekers van dit restaurant. Zo liggen er wijnen van Chateau Cantenac Brown, de eigenaren van dit chateau gaan dus regelmatig bij Le Lion d’Or een vorkje prikken met bijvoorbeeld gasten en drinken dan hun eigen wijn bij de maaltijd.

IMG_5539

En zo zijn er een kast of 15 gevuld met wijnen van zeer goede chateaus uit de omgeving. Het is een restaurant waar je goed eet voor weinig geld en waar ook de echte Bordelais een hapje komt eten tussen de middag. Een echte Bordelais is bruin van de zon omdat ie veel in de wijngaarden werkt en hij houdt van lekker eten en drinken. Nou en dat laatste kan hier erg goed.

IMG_0758

Het menu is ten op zichte van het vorige jaar wat gewijzigd maar nog even lekker. Zo is de prijs verhoogd van 15 naar 18 euro en zijn de gangen gewijzigd. De prijs is nog wel steeds inclusief glas wijn van Chateau Brillette uit Moulis en Medoc.

IMG_0759

Het voorgerecht bestond dit keer uit rillettes en koud vlees. Het hoofdgerecht was schapen vlees met huisgemaakte ‘chips’ en als na kregen we koffie met allerlei lekkernijen uit de streek zoals canelé, chocolade van Mademoiselle de Margaux en Noisetines de Medoc.

IMG_0760

Het leuke van dit samengestelde menu is dat alles uit de streek komt, de wijn, het vlees, de heerlijkheden bij de koffie tot zelf het brood. Dat komt van Boulangerie St. Martin uit St. Vivien de Medoc. Een plaats in het noorden van de Medoc. Ook dit keer was het weer genieten, benieuwd wat er de volgende keer op het menu staat.

IMG_0756

Zelf toch ook eens dit restaurant proberen en een menu eten van 18 euro inclusief een glas goede wijn? Kijk op www.leliondor-arcins.fr

Le Lion d’Or |  11 route de Pauillac | Arcins | Medoc | France

Eén reactie op “Restaurant Le Lion d’Or, Arcins, Medoc”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: