Cahier de France


Cahier de France 1
Het is even een tijdje rustig geweest op het blog. Deze blogster had wat andere zaken aan haar hoofd onder andere het vormgeven van het boek Cahier de France. Begin dit jaar zat ik met mijn uitgever Aernoud Oosterholt van Edicola Publishers aan tafel om over dit nieuwe idee te brainstormen. Het leek hem wel wat en mij ook dus met vol en veel enthousiasme ging ik aan de slag.

Cahier de France

Na verloop van tijd kreeg het idee steeds meer vorm en het Cahier werd meer en meer gevuld. Wat is het nou eigenlijk dat Cahier de France? Cahier betekent in het Frans schrift dus vele zouden het al kunnen raden. Het wordt een soort noteboekje, misschien met een elastiek er om heen, waar je in kan schrijven, tekenen, kleuren enz.

Cahier de France lijntje

Voor een gedeelte is het boek al gevuld met plaatjes en kleine tekstjes over en van Frankrijk. Het zijn een soort aanzetten, inspiratiebronnen om het Cahier de France vervolgens naar eigen idee te gaan invullen. Zie de afbeeldingen bij dit artikel, dit zijn een aantal spreads uit het boek.

Cahier de France 84-85

Neem het Cahier de France lekker mee naar je vakantie bestemming in La Douce France en schrijf er je ervaringen, ideeën en tips in. Bewaar er bijvoorbeeld ook kaartjes, visitekaartjes en tickets in door ze vast te tapen.

Cahier de France kaas

Het wordt een soort dag- annex plak- annex reisboek waar je, wanneer je thuis bent, weer even heerlijk in kan bladeren en herinneringen kan op doen. En als het Cahier de France nog niet helemaal gevuld is kan hij zo weer mee op de volgende vakantie naar Frankrijk. Bonne Chance!

Cahier de Francebrood

Verschijning: september- oktober

De prijs: 14,95 euro

Houd voor meer informatie het blog in de gaten of kijk op de Facebook pagina van Van Franse bodem! Ik houd jullie zeker op de hoogte!

Cahier de Francelavendel

16 reacties op “Cahier de France”

  • Bedankt voor je reactie! Het is een leuk hebbeding en brengt je al in vakantiesfeer naar Frankrijk. Een mooi cadeau om aan jezelf, vrienden of kennissen te geven als je naar La Douce France gaat! Groetjes Mireille

   Like

 1. Leuk idee , jammer dat het niet meer voor de komende vakantieperiode klaar is . Ik hou altijd een dagboekje bij in iedere vakantie en heb dus allerlei halfvol geschreven schriften liggen met losse foldertjes enz. Het cahier zou helpen om het wat georganiseerder bij elkaar te houden .

  Geliked door 1 persoon

  • Inderdaad jammer dat het deze zomer niet uitkomt maar ja ik kon niet harder werken dan hard. Het idee is ook ontstaan omdat ik ook altijd schriften, noteboekjes enz bijhoud van de vakanties in Frankrijk. Het Cahier is daarom ook gericht op heel Frankrijk en niet specifiek 1 regio zodat iedereen z’n eigen ding er van kan maken. Bedankt voor je leuke reactie, groetjes Mireille

   Like

 2. Ik kom net terug van vakantie en zit verlekkerd te kijken naar de nieuwe boeken die er weer aan komen. Vooral het Cahier is echt iets voor mij. Met mijn gezin ga ik minimaal 1 x per jaar naar Frankrijk, maar dat is lang niet altijd in de zomervakantie. Ik ben in januari jarig en zet het nu al op mijn verlanglijstje !

  Groeten,
  Stella

  Geliked door 1 persoon

  • Het Cahier de France is er voor alle jaargetijde. Van zomer tot winter en van herfst tot lente, je kan hem altijd met je meenemen wanneer en waar je ook maar naar toe gaat in Frankrijk. Leuk dat ie op je verlanglijst komt staan nu nog hopen dat iemand hem voor je koopt! Dat zal wel goedkomen denk ik. Ik verwacht dat het Cahier in september bij mijn uitgever ligt. Groepjes Mireille

   Like

  • Hallo Caroline,

   eind oktober komt het boek aan in Nederland en is dan ook verkrijgbaar in Belgie. Het is ook te bestellen via bol.com Houd het blog in de gaten want ik ga er zeker nog een blogartikel over publiceren. Groetjes Mireille

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: