Van Franse bodem bij Broodje van eigen deeg Groningen

van Franse bodem

van Franse bodem

Een aantal maanden geleden stond de bakker Broodje van eigen deeg in Groningen, een juweeltje verstopt in het hoge noorden, in de finale van ‘de verkiezing van de leukste winkel en winkelstraat van Nederland’. Een geweldige prestatie lijkt mij als je weet dat de winkel nog maar net een jaar open is. Sinds vorig jaar mei heeft Broodje van eigen deeg de deuren geopend en zijn er al vele mooie Pain de campagnes, Pain aux cereales en Pain complets over de toonbank gegaan. Helaas wonnen ze niet de hoofdprijs maar ze hebben wel de naam Broodje van eigen deeg op de kaart gezet.

van Franse bodem

Omdat ik toch in Groningen was, om mijn oude schoolvriendin te bezoeken die in Groningen woont en er het leuke winkeltje Kraalienka runt, toog ik even naar Broodje van eigen deeg. Daar trof ik de eigenaar werkend in de bakkerij die je kunt zien want de achterwand van de winkel is helemaal van glas.

van Franse bodem

Na zijn opleiding tot bakker/patissier ging hij hele andere werkzaamheden doen om toch na zoveel jaren weer in de bakkerswereld terecht te komen. Op een ochtend tijdens een vakantie in Frankrijk kwam hij samen met zijn vrouw op het idee om een echte Franse bakkerij te beginnen in Nederland.

van Franse bodem

Zo gezegd zo gedaan en nu staat er een mooi bedrijf met een prachtig mooi ontworpen bakkerswinkel. De verschillende soorten Franse broden zijn allemaal uitgestald aan 1 kant van de winkel. Aan de andere kant van de langwerpige winkel staan Frans zeezout, confituren en olijfolie.

van Franse bodem

Broodje van eigen deeg is een bakker waar alles Frans is behalve de bakker zelf. Ze hanteren ‘Franse’ openingstijden, ze zijn van 7.00 tot 19.00 uur open en ze geven allerlei ‘Franse’ workshops. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de workshops croissants of tartelettes maken. Wil je je echt Fransman of -vrouw wanen dan volg je een workshop baguettes bakken.

van Franse bodem

Broodje van eigen deeg bakt, net als de Fransen, de hele dag door dus heb je altijd vers gebakken brood. De bakkerij is open, de oven staat midden in de winkel, waardoor je het gehele ‘bakproces’ kunt volgen, van bereiding tot aan de heerlijke geuren die je ruikt bij net vers gebakken brood. Na aan mij een kleine introductie en verhaal vertelt te hebben trok de eigenaar-bakker zich dan ook weer terug in zijn bakkerij om verder te gaan met het kneden van zijn deeg voor nog weer een dosis heerlijk gebakken broodjes van eigen deeg.

Een bezoekje waard deze ‘Franse’ bakkerij en vooral de broden zijn niet te versmaden.

A bientôt in deze mooie winkel en in de geweldige stad Groningen!

van Franse bodem

Broodje van eigen deeg | Brugstraat 11 | Groningen

Meer weten over dit ‘Franse’ juweeltje in Groningen http://broodjevaneigendeeg.nl

Een reactie op “Van Franse bodem bij Broodje van eigen deeg Groningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s