De oranje eend ontdekt Frankrijk

Hieronder een blogartikel die je meeneemt naar La Douce France. Het boek gaat over een oranje eendje die het land Frankrijk ontdekt. Het is leuk geïllustreerd en voert de jonge lezer en vooral kijker langs allerlei plekken, situaties en objecten in en van Frankrijk en van Franse bodem.

frankrijk-cover

‘De oranje eend ontdekt Frankrijk’ is een prentenboek waarin kinderen op speelse en leerzame wijze Frankrijk beleven. Het boek is gericht op kinderen in de leeftijd nul t/m zes jaar en is in zeven talen verkrijgbaar. Leuk om te krijgen én om te geven aan iedereen die zijn kinderen meer wil vertellen over dit veelzijdige land.

tour

Dit vrolijke boek is de tweede uit een reeks waarin de oranje eend een land ontdekt. Samen met een lokaal kindje gaat de eend op pad en leert wat een land zo bijzonder maakt. Het boek bevat kleurrijke illustraties waar veel te ontdekken valt; een herkenbare achtergrond voor de ouders en kenmerkende, vaak grappige details voor de kinderen op de voorgrond. De uitgebreide illustraties, korte verhalen en open vragen zorgen voor een leuke interactie tussen ouder en kind.

druivenpersen

Het verhaal

In ‘De oranje eend ontdekt Frankrijk’ verwelkomt een Frans jongetje de oranje eend om alle mooie plekjes van zijn land te laten zien. Ze komen in de bergen en bij de zee, verkennen de Franse keuken en vieren natuurlijk feest op 14 juli. Ook helpen ze mee druivenpersen, worden de wielrenners van de ‘Tour’ enthousiast aangemoedigd en gaan ze slapen in een tentje bij de rivier. Een leuk boek waarin Frankrijk wordt bekeken door de ogen van kinderen

Het boek is online te bestellen via www.orangeducktravels.com en bol.com en verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Russisch en Spaans. Het boek is tevens verkrijgbaar bij de Franse boekwinkel “Le Temps Retrouvé” in Amsterdam.

parijs-2

Over de auteurs 

De bedenkers en makers van dit boek, Maarten en Diana, hebben de afgelopen jaren met veel plezier in het buitenland gewoond, geleefd en gewerkt en daarnaast veel gereisd.

Ze zochten een manier om hun kleine kinderen mee te nemen in deze avonturen van emigratie, vakantie en zakenreizen. Reisboekjes voor peuters waren er niet of nauwelijks: plaatjes van tijgers, olifanten en orang oetans dekten helaas (of gelukkig) niet volledig de lading.

Het idee was geboren: vrolijk getekende prenten- reisboekjes waarmee je samen met je kind een land ontdekt. Leuk als voorbereiding én leuk als souvenir!

Ze vonden daarbij in Steph Brederode een ideale en enthousiaste illustratrice. Naast een zeer levendige en vrolijke tekenstijl heeft ook zij jonge kinderen en is ze na 6 jaar in Oman weer teruggekeerd naar Nederland.

provence

Productspecificaties

Titel: De oranje eend ontdekt Frankrijk

Auteurs: Diana van de Rozenberg en Maarten Scholten

Illustraties: Steph Brederode

Doelgroep: 0 – 6 jaar

Bindwijze: Hardcover

Afmetingen: 174x174x9

Aantal pagina’s: 40

Prijs: €12,50

ISBN: 978-94-91763-09-0

Een reactie op “De oranje eend ontdekt Frankrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s