KOOKwinkel Duikelman Amsterdam

duikelman
Duikelman te Amsterdam

Dit is niet zo maar een winkel, nee, dit is echt een KOOKwinkel, een speciaalzaak. Alles op dit gebied kun je hier wel krijgen, van pepermolen tot pan en van theedoek tot fornuis. Je kunt het zo gek niet gedenken. Je kijkt werkelijk je ogen uit want elke vierkante meter is gebruikt om spullen op te hangen, neer te leggen of te stapelen. Ze hebben hieronder andere de volgende producten/ merken van Franse bodem:

IMG_1876

Parijs

De winkel doet mij een beetje denken aan een kookwinkel in Parijs in de buurt van de Hallen waar ook alles op elkaar gestapeld staat in houten rekken. Het enige verschil is dat het personeel in Parijs nog in een oude grijze stofjas loopt. Wat ook wel weer een bepaalde charme geeft.Duikelman

Meerdere panden

Duikelman is gevestigd in de Fredinand Bolstraat te Amsterdam en heeft meerdere panden. In het ene pand zit de winkel met al het  kleine keukengerei, aan de overkant van de straat zit de kookstudio en verkoopt men de fornuizen, kookboeken, serviezen en linnengoed.

IMG_1875

Visitekaartje

De winkel is echt een genot voor zowel de hobby-kok maar zeker voor wanneer je professioneel aan de slag gaat. Je kunt er uren rondsnuffelen en het personeel is erg behulpzaam. Het visitekaartje van vanfransebodem prijkt achter de toonbank tussen alle anderen kaartjes van voornamelijk koks en recepten-websites.

duikelman

Duikelman

Ferdinand Bolstraat 66-68 | 1072 LM Amsterdam | 020 671 22 30 | www.duikelman.nl

IMG_1877

Tekst en beeld: ©vanfransebodem – Mireille den Hartog

2 reacties

 1. Toevallig vandaag (3 weken in Amsterdam, woon in Frankrijk) in deze heerlijke winkel geweest. Een aanrader! Voor mijn man en ik extra leuk omdat onze zoon met echtgenoot een heerlijk Frans restaurant genaamd SenT runnen in de Saenredamstraat achter Duikelman. We hebben daar een paar jaar geleden de Big Green Egg gekocht en maken op het Franse platteland de heerlijkste gerechten klaar, wel ingefluisterd door onze zoon.

  Geliked door 1 persoon

  • Bedankt Maya voor je leuke reactie. Is het misschien leuk om een blogartikel te schrijven en publiceren over dat Franse restaurant SenT. Als ze zelf wat tekst en beeld aanleveren zet ik het wel op mijn blog.

   Groetjes Mireille

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s