Solex Verhuur Scherpenzeel

IMG_1977

Na een mooi artikel over de Solex van 27 januari 2014, een bezoek gebracht aan Solexverhuur te Scherpenzeel. Een “Hotspot” waar je zelf kan beleven hoe het is om op een Solex te rijden. Wat is er leuker om met een groep vrienden, collega’s of familie een toertje te maken met een oude Solex? Lekker in de buitenlucht en je kan zalig om je heen kijken want harder dan 30 km per uur gaan ze niet. Je moet wel in het bezit zijn van een rijbewijs.

IMG_1964

Aangestoken door zijn vader, die ooit een Solex kocht gewoon voor de “fun”, begon Henk Klumpenaar 7 jaar geleden (juni 2007) met de verhuur van de Solex. Eerst stonden er nog maar een paar Solexen in de schuur maar tegenwoordig heeft hij er 40 in de verhuur. Toen Henk begon was hij ongeveer de enige in Nederland die de Solex verhuurde. Tegenwoordig zijn er wel 70 verhuur-bedrijven. Misschien komt dat door het feit dat in 2011 het rijden op een Solex het uitje van het jaar was.

IMG_1967

Er is veel namaak op de markt en die heeft Henk ook wel in de verhuur maar het liefste heeft hij toch de echte oude officiële Solex. Deze zijn van betere kwaliteit. Er zijn nog genoeg originele onderdelen in omloop dus de verhuur kan nog wel even voort. Ook gebruikt Henk Klumpenaar tegenwoordig speciale benzine, deze is wel wat duurder maar is langer houdbaar en veel beter voor het milieu.

IMG_1971

Naast de verhuur van de Solex verhuurt Henk tegenwoordig ook kleine Dafjes. Dus wanneer het op de dag van reservering bijvoorbeeld regent dan kan er, mits vrij, in een Dafje rond getoerd worden.

IMG_1978

Solex verhuur Scherpenzeel | Bruinhorsterlaan 68 | Scherpenzeel | 033 277 49 82

Kijk voor meer informatie op: www.solexverhuurscherpenzeel.nl

Fotografie: © vanfransebodem – Mireille den Hartog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s