Dutch Connection Bordeaux

Wat doen veel Nederlanders, Engelsen, Duitsers en ook Fransen als ze in het buitenland wonen? Ze zoeken elkaar op, voor tips, de sociale contacten en om eventueel zaken met elkaar te doen. Doordat wij een huis hebben in de Medoc streek en van zins zijn om daar ter zijner tijd permanent te gaan wonen kwam ik in contact Dutch Connection Bordeaux. Een  vereniging  voor alle Nederlanders in Aquitaine, maar ook alle niet-Nederlanders die geïnteresseerd zijn in Nederland en de Nederlandse cultuur. Ik ben nog geen lid maar ga mij in de toekomst zeker aansluiten bij deze groep. Een mooie en leuke manier om niet alleen Nederlanders te leren kennen in de streek maar ook om de streek nog beter te leren kennen. Want elk lid heeft wel zo zijn eigen ervaringen, tips en hotspots van de streek en daar kan je weer iets van opsteken. Misschien begin ik dan wel het blog, Op Franse bodem!!!

cropped-bdx-place-bourse-logo.jpg

Dutch Connection Bordeaux

Dutch Connection Bordeaux is opgericht in het voorjaar van 2016, net voor Koningsdag. Dit was dan ook onze meteen hun eerste activiteit. Deze vond plaats bij een Nederlandse kaasboer in La Réole, ten zuidoosten van Bordeaux.

De nieuwe vereniging is voortgekomen uit de voorgaande Nederlandse Vereniging Aquitaine en de Zuidwester (school). In tegenstelling tot voorgaande vereniging organiseert Dutch Connection Bordeaux niet alleen culturele activiteiten (zoals Koningsdag en Sinterklaas), maar hebben ze ook een business club gevormd voor de Nederlanders (en niet-Nederlanders) die graag hun zakelijk netwerk willen uitbreiden. De businessclub is een leuke gemengde groep met veel verschillende competenties. Zo zitten er in de vereniging een advocate, makelaar, restauranteigenaar en andere ondernemers.

Ze hebben een breed 10-koppig bestuur. Een deel houdt zich bezig met de businessclub en ander deel vooral met de culturele activiteiten. Zo was er met Sinterklaas een grootse viering ergens in de streek met wel 80 deelnemers. Op donderdag 19 januari vindt de nieuwjaarsborrel en ALV van de vereniging plaats. Ze kijken dan terug op het eerste jaar en uiteraard vooruit naar wat er in 2017 gaat komen. Ook is er een maandelijkse borrel, elke 3e vrijdag van de maand ergens in het centrum van Bordeaux.

Binnenkort zal er ook een korte documentaire over  Dutch Connection Bordeaux verschijnen op TV7 Aquitaine (het programma heet Kaléidoscope). Hiervoor worden ze op 19 januari een dag gevolgd door een cameraploeg.

(Bedankt Pauline Stappers van Dutch Connection Bordeaux voor het leveren van deze informatie)

Meer info en foto’s: www.dcbdx.fr

www.facebook.com/dutchconnectionbordeaux

https://www.linkedin.com/groups/8538027