Dutch Connection Bordeaux

Wat doen veel Nederlanders, Engelsen, Duitsers en ook Fransen als ze in het buitenland wonen? Ze zoeken elkaar op, voor tips, de sociale contacten en om eventueel zaken met elkaar te doen. Doordat wij een huis hebben in de Medoc streek en van zins zijn om daar ter zijner tijd permanent te gaan wonen kwam ik in contact Dutch Connection Bordeaux. Een  vereniging  voor alle Nederlanders in Aquitaine, maar ook alle niet-Nederlanders die geïnteresseerd zijn in Nederland en de Nederlandse cultuur. Ik ben nog geen lid maar ga mij in de toekomst zeker aansluiten bij deze groep. Een mooie en leuke manier om niet alleen Nederlanders te leren kennen in de streek maar ook om de streek nog beter te leren kennen. Want elk lid heeft wel zo zijn eigen ervaringen, tips en hotspots van de streek en daar kan je weer iets van opsteken. Misschien begin ik dan wel het blog, Op Franse bodem!!!

cropped-bdx-place-bourse-logo.jpg

Dutch Connection Bordeaux

Dutch Connection Bordeaux is opgericht in het voorjaar van 2016, net voor Koningsdag. Dit was dan ook onze meteen hun eerste activiteit. Deze vond plaats bij een Nederlandse kaasboer in La Réole, ten zuidoosten van Bordeaux.

De nieuwe vereniging is voortgekomen uit de voorgaande Nederlandse Vereniging Aquitaine en de Zuidwester (school). In tegenstelling tot voorgaande vereniging organiseert Dutch Connection Bordeaux niet alleen culturele activiteiten (zoals Koningsdag en Sinterklaas), maar hebben ze ook een business club gevormd voor de Nederlanders (en niet-Nederlanders) die graag hun zakelijk netwerk willen uitbreiden. De businessclub is een leuke gemengde groep met veel verschillende competenties. Zo zitten er in de vereniging een advocate, makelaar, restauranteigenaar en andere ondernemers.

Ze hebben een breed 10-koppig bestuur. Een deel houdt zich bezig met de businessclub en ander deel vooral met de culturele activiteiten. Zo was er met Sinterklaas een grootse viering ergens in de streek met wel 80 deelnemers. Op donderdag 19 januari vindt de nieuwjaarsborrel en ALV van de vereniging plaats. Ze kijken dan terug op het eerste jaar en uiteraard vooruit naar wat er in 2017 gaat komen. Ook is er een maandelijkse borrel, elke 3e vrijdag van de maand ergens in het centrum van Bordeaux.

Binnenkort zal er ook een korte documentaire over  Dutch Connection Bordeaux verschijnen op TV7 Aquitaine (het programma heet Kaléidoscope). Hiervoor worden ze op 19 januari een dag gevolgd door een cameraploeg.

(Bedankt Pauline Stappers van Dutch Connection Bordeaux voor het leveren van deze informatie)

Meer info en foto’s: www.dcbdx.fr

www.facebook.com/dutchconnectionbordeaux

https://www.linkedin.com/groups/8538027

4 reacties op “Dutch Connection Bordeaux”

  1. Hans de Graaf Avatar
    Hans de Graaf

    Mooi thema! Ik zoek net het omgekeerde, namelijk een French Connection in Nederland. Ik heb al jaren les in franse conversatie en zoek nog altijd een conversatiepartner of -groep. Ik zou graag frans willen spreken en over franse actuele zaken willen praten.
    Fijne feestdagen,
    Hans de Graaf

    Geliked door 1 persoon

    1. Irene Rijpstra Avatar
      Irene Rijpstra

      Ik wil dat ook graag. Maar nog liever vind ik/ zoek ik een partner, die met mij een woning/appartement in Bordeaux wil huren, evt kopen. Om de beurt erin. een 2e huis aldaar. In het centrum.

      Like

      1. Hans de Graaf Avatar
        Hans de Graaf

        Persoonlijk
        Ik krijg mijn vrouw daar niet voor in.

        Like

  2. Irene Rijpstra Avatar

    Wil ook graag frans praten, zoek ook een partner om samen- om de beurt te gebruiken- een appartement in centrum Bordeaux te huren.

    Like

Plaats een reactie

Welkom op Van Franse bodem, een blog over allerlei leuke dingen op Frans gebied in Nederland. Denk aan Franse producten, films, boeken, restaurants, hotspots, tentoonstellingen en allerlei andere interessante Franse (uitgaan)tips!
Geniet en kom in Franse sferen.

Franse adressen in Nederland

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Prenons contact

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.
Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken